Kürşat Duymuş, Rizespor'daki günlerini unutamıyor

Kürşat Duymuş, Rizespor'daki günlerini unutamıyor

  • 0
  • 0

Çaykur Rizespor’da 7 yıl forma giyen, takımın kaptanlığını yapan eski futbolcu Kürşat Duymuş, yeşil-mavililerde geçirdiği günleri ve unutamadığı maçları Rize Takip’e anlattı.

Rizespor’da unutulmaz şampiyonluklar yaşadığını belirten Duymuş, "Rizespor'a geldiğimde 19 yaşındaydım. 98-99 sezonunda Rizespor'a geldim. İlk geldiğim sezon play-off’tan Süper Lig'e çıkamamış, Göztepe'ye elenmiştik. Bir sene sonra Antalya'da finalde Diyarbakırspor'u yenerek 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıktık. Bizi dönüşte Trabzon Havalimanı’ndan Rize merkeze kadar saatlerce sevinçle getirdiler. Şehirde müthiş bir sevinç ve karşılama vardı. O zaman dolu tribünlerde maçlar oynardık. Maça gittiğimiz zaman stadın dolu olup olmadığını köfteci kalabalıksa dolu olduğunu anlardık. Rizespor taraftarları sahada her şeyini verecek, oyuncu hırslı, agresif, yenilgiyi kabul etmeyen bir futbol izlemek ister. Bunu görürse takımını destekler” dedi.

Unutamadığı maçlar hakkında konuşan Duymuş, “Rizespor'da en unutamadığım 3 tane maç var. 1 tanesi 1. Lig'de, 2 tanesi Süper Lig'de. İkinci kez Süper Lig’e çıktığımız sene çok önemli bir maç oynadık Sivasspor ile Sivasspor'u yenemezsek puan farkı açılacaktı bizim Süper Lig’e çıkmamız zorlaşacaktı. Biz Sivasspor'u 3-0 yenerek ligde oynanan maçlardan sonra önlerinde ligi sonlandırmıştık. Rizespor-Beşiktaş maçını unutamıyorum, 5-1 kazandığımız bir maçtı. Anadolu takımı olarak İstanbul takımlarını yenmek zordur. Bir de Fenerbahçe maçı vardı. Maçta 2-0'dan 2-2'ye getirmiştik, unutulmaz bir maçtı” dedi.  

Futbolculuğu bıraktıktan sonra neler yaptığını anlatan Duymuş, “Futbolu bırakır bırakmaz antrenörlük diploması aldım. Hedefim antrenörlük değil, yöneticilik ve sportif anlamda bir şeyler yapmak istiyorum. Etimesgut Belediyespor'da 2. Lig B kategorisinde futbol şube sorumlusu olarak kısa bir yöneticilik deneyimim oldu, şu anda ticaretle uğraşıyorum” diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Ulusal Çay Kongresi Rize’de düzenlenecek

Ulusal Çay Kongresi Rize’de düzenlenecek

  • 0
  • 0
Rize'de ortalama hanehalkı büyüklüğü azalış gösteriyor

Rize'de ortalama hanehalkı büyüklüğü azalış gösteriyor

  • 0
  • 0

Fındıklı Konakları'na karakterini ve görünümünü kazandıran dış duvarın adı nedir?