Malatya Valisi Yazıcı: Malatya'da yıkılacak 36 bin 580 ağır hasarlı bina var

Malatya Valisi Yazıcı: Malatya'da yıkılacak 36 bin 580 ağır hasarlı bina var

  • 1
  • 0

Rize'de geçmiş yıllarda valilik yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kendisini ziyaret eden Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Yeğen Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca ve Rize Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tüylüoğlu’nu kabul etti.

Yazıcı ziyaretten memnun olduğunu belirterek, Rize’de ki eski günleri anarak Rize’deki çalışmaları sordu. 

Yazıcı ayrıca 3 aydır Malatya’da olduğunu belirterek, 11 ilin deprem sonrası zor bir durumda olduğunu ve asrın depremin ardından şehirdeki hasarlı binaların yıkılarak yeniden imar edileceğini söyledi.

Bölgede yaşanan asrın felaketi sonrası Malatya'ya atanan Vali Yazıcı, “Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Valilikte 10. yılımda, depremin etkisiyle ağır hasarlı bina sayısının yüksek olduğu ve enkaz kaldırma işlerinin devam ettiği Malatya’ya görevlendirildim. Malatya’da yıkılması gereken çok yüksek hasarlı binalar var. Malatya’da yıkılacak 36 bin 580 ağır hasarlı binamız bulunuyordu. Malatya’ya atandığımızda ilk olarak önceliğimiz enkaz kaldırma işleri idi. Malatya’da ağır hasarlı binaları yıkma da yüzde 60’lardayız. Şu an 73 tane konteyner kentimiz var, konteyner kentlerde 112 bin kişi yaşıyor tabi ki vatandaşlarımızın sıkıntıları ve istekleri var çalışmalarımızı onların ihtiyaçlarını karşılamak için titizlikle yürütüyoruz” dedi.

Vali Yazıcı ayrıca Malatya’da bina yıkım işleri tamamlandıktan sonra yeniden imar için çalışacaklarını vurgulayarak, “Niyetimiz halis, samimi gayretimiz var ben Malatya’da olduğum için memnun ve mutluyum. Burada çok mağdur insan var onların duasına talibiz. Gayret ediyoruz, koşturuyoruz burada hayat buldurmaya çalışıyoruz şehri yeniden imar edeceğiz  eskisinden daha güzel olacak buna da inanıyorum” dedi.

Vali Yazıcı açıklamalar ardından ziyaretçilerle birlikte şehirde bir süre gezinti yaptı.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Çaykur Rizespor, son iç saha maçına çıkıyor

Çaykur Rizespor, son iç saha maçına çıkıyor

  • 0
  • 0
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atama kararı Resmi Gazete'de

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atama kararı Resmi Gazete'de

  • 0
  • 0

Aşağıdaki filmlerden hangisi Rize'de çekilmemiştir?