Onlar emlak vergisinden muaf olabilir

Onlar emlak vergisinden muaf olabilir

  • 1
  • 0

Avukat Remzi Kutanoğlu, emlak vergisi muafiyeti hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca vatandaş sahip olduğu gayrimenkuller için emlak vergisi ödüyor. Gayrimenkul sahipleri emlak vergisinden muaf olup, olmadığını merak ediyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Remzi Kutanoğlu, hangi durumlarda emlak vergisinden muaf olunabileceğini açıkladı. 

Emekliler emlak vergisinden muaf olur mu?
Ev sahibi olan emeklilerin, emlak vergisinden muaf olabileceğini aktaran Kutanoğlu, “Emekli maaşınız veya maluliyet maaşınızın dışında bir ücret kira ticari kazanç veya serbest meslek kazancı gibi bir  ek geliriniz yoksa Türkiye sınırları içerisinde 200 m2 yi geçmeyen bir tek daireniz varsa intifa hakkınız var ve başkaca bir eviniz yoksa; Emlak Vergisi Kanunu'nun 8. maddesinin 2. fıkrasına göre sizler için emlak vergisi oranı sıfırdır.Emeklisiniz fakat birden çok gayrimenkulünüz var ya da çalışıyorsunuz maaş kazanıyorsunuz. Ya da bir tane yazlığınız var maalesef bu haktan faydalanamıyorsunuz.” dedi.

Dul, yetim, gazi ve engelliler emlak vergisinden muaf mı?
Emlak vergisinden muaf olanların sadece emekliler olmadığına vurgu yapan Kutanoğlu, “Dul ve yetimler gaziler engelliler ve hiç para kazanamayanlar için de emlak vergisi oranı sıfırdır. Tüm bu saydıklarımı karşılıyorsunuz ama bir araziniz arsanız veya bir ticari gayrimenkulünüz var bunlardan da gelir elde etmiyorsunuz. Bu şartlar altında da emlak vergisi oranınız sıfırdır” ifadelerini kullandı.

Ödenen vergileri iade alabilirsiniz!
Eğer muafiyet hakkı olmasına rağmen vergi ödeyen mülk sahipleri varsa paralarını iade alabileceğini ifade eden Kutanoğlu, “Son 5 yılda ödediğiniz emlak vergilerini belediyeye düzeltme-şikayet başvurusu yapılarak iade almanız mümkün. Belediyenin iadeyi gerçekleştirmemesi durumunda vergi mahkemesine açılacak dava ile iadeniz sağlayabilecektir” açıklamasında bulundu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Işıklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Işıklı Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 1
  • 0
Veliköy Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Veliköy Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 3
  • 0

İkizdere'nin adını aldığı akarsuların adı?