Özçelik: Çay üreticisini ezdiniz

Özçelik: Çay üreticisini ezdiniz

  • 1
  • 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un kuru çaya yaptığı zamların yaş çay üreticilerini olumsuz etkilediğini ve yaş çay zam beklentilerini dile getirdi.

Kuru çaya gelen zamlar hakkında konuşan BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, ”Kuru çaya, Haziran ve temmuz aylarında sırasıyla  yüzde 45, 9,5 ve son olarak bu hafta 4.kez  yüzde 15 zam yapan ÇAYKUR, kuru çay sektörünü desteklerken, yaş çayı toplayan üreticiyi düşünmemiş ve ne yazık ki bu durumdan dolayı BBP Rize İl Başkanlığı olarak üzülerek belirtmek gerekirse "yaş çay üreticisini ezmiştir" dedi.

"3. Sürüm’de Fi̇yatlar Düştü" 
Çay üreticilerinin zor durumda kaldığını belirten BBP Rize İl Başkanı Özçelik,”Kuru çay üreticilerin krediye ulaşamamasından dolayı yaş çay taban fiyatının altına düşürmeleri, üreticiyi bir kez daha ezmektedir. Gübrenin fiyatının artması ile başlayan süreç az gübre verilmesi, kırma oranının artması ile yaş çay üretiminin azlığı ve bir çok sorun üst üste binerek bu zamana geldik. Sorunları çözecek iradeyi göreve davet ediyoruz. BBP Rize İL Başkanlığı olarak sektör her geçen sene üretici aleyhine kararlar almakta ve makas daralmaktadır.” diye konuştu. 

Rize’de yaş çay üreticilerinin zam beklentisini vurgulayan Özçelik,”210 bin yaş çay üreticisinin beklediği yaş çaya zam beklentisi elzem olmuştur. Ayrıca desteklemenin enflasyon baz alındığında 2 TL olması gerekmektedir. Biz de yaş çay üreticisi olarak milletin derdiyle dertlenen çözüm yolu bulmak için gayret ediyoruz. BBP Rize İl Başkanlığı olarak her zaman üreticinin ve milletimizin hizmetine katkı sunmak için görevimizin başındayız.” ifadelerini kullandı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

  • 0
  • 0
Tıra çarpan cipteki 3 kişi yaralandı

Tıra çarpan cipteki 3 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Atatürk, hangi tarihte Rize'yi ziyaret etmiştir?