Özçelik, yaş çay fiyatına zam yapılmasını talep etti

Özçelik, yaş çay fiyatına zam yapılmasını talep etti

  • 1
  • 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, kuru çaya yapılan zamların yanında yaş çay fiyatına da üreticileri düşünerek zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Özçelik yaptığı yazılı açıklamada, kuru çaya son aylarda yapılan zamları hatırlatarak, "Kuru çaya, haziran ve temmuz aylarında sırasıyla yüzde 45 ve yüzde 9 zam yapan ÇAYKUR, bu hafta itibariyle yüzde 5 oranında yeni bir zam daha yaptı. Çay sektörünün kalkınması için kuru çaya elbette zam yapılması gereklidir fakat sermaye sahipleri kazanırken, üretici kaybediyor. Bunu asla kabul edemeyiz." dedi.

"Bu İşin Sorumlularını Göreve Davet Ediyoruz"
Üreticinin emeğinin ve alınterinin boşa gitmemesi için BBP Rize İl Başkanlığı olarak yaş çay fiyatına ek seyyanen zam talep ettiklerini belirten Özçelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ödemenin en azından 2. sürgün çay alımından itibaren başlayarak ödenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Üreticilerin ağustos ayından itibaren ödemelerine yansıtılması için yeterli vaktin olduğunu, sayın cumhurbaşkanımızın bu konuya ilgi ve alaka göstereceğinden şüphemiz yoktur. Bu işin sorumlularını göreve davet ediyoruz. Bu sezon çay üreticisi 35 derece sıcaklıkta ve bir çok zorlukla bu çayı kesiyor. Gidip ÇAYKUR'a satıyor. Karşılığında eline geçen bedel, eline daha ulaşmadan eriyip gidiyor. Bu emeği, bu kaybı, bu durumu görmezden gelenler ve bunlara sessiz kalanlar bu vebale ortaktırlar."

Destekleme Bedeli 1,25 TL Olmalı
Özçelik, artan enflasyon ve zamlarla birlikte üreticinin zor durumda kaldığını ifade ederek, "Emeklerin kaybolmaması için, destekleme bedelinin 1.25 TL olması üretici açısından kaybın önüne geçeceğini belirtiyoruz. Bu çok zor değil. Aksi taktirde kaybeden üretici olacaktır. BBP Rize İl Başkanlığı olarak üreticinin bu  haklı talebini diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları gündeme getirmesi gerekiyor. Özellikle Rize basın kuruluşları bu konu hakkında öncülük edip, gündem oluşturması faydalı olacağını düşünüyorum. Biz her zaman devletimize ve milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Rize'de konut satışlarında düşüş yaşandı

Rize'de konut satışlarında düşüş yaşandı

  • 0
  • 0
19 Mayıs'ta trenler ücretsiz hizmet verecek

19 Mayıs'ta trenler ücretsiz hizmet verecek

  • 0
  • 0

Aşağıdaki filmlerden hangisi Rize'de çekilmemiştir?