Pokut Yaylasına nasıl gidilir?

Pokut Yaylasına nasıl gidilir?

  • 0
  • 0

Pokut yaylası herkesin görmek isteyeceği ve yemyeşil bitki örtüsü olan bir yayladır. Peki, Pokut yaylası nerededir? Pokut yaylasına nasıl gidilir? Pokut yaylasında imkanlar nelerdir? Yaylada hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Pokut yaylasının rakım bilgileri nedir? Pokut yaylasının özellikleri nelerdir? Pokut yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Pokut yaylasına günün her saati ulaşım imkanı vardır. Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür. Pokut yaylasında gezilecek yerler arasında pek çok yer vardır. Ayrıca kampçılar da kamp alanı var mı şeklinde araştırmaları bulunur.

Rize – Artvin Havalimanından 25 dakikaya Çamlıhemşin ilçesine ulaşabilir buradan ise yaklaşık 45 dakikada Pokut yaylasına çıkabilirsiniz. Pokut yaylasına Zilkale yoluna devam ederek filmlerin çekildiği Şenyuva köyünden Ortanköy köy yolundan ulaşabilirsiniz. Yol oldukça dik virajlı ve yer yer bozuktur. O yüzden altı yüksek araçlarla gidilmesini tavsiye ederiz. Pokut yaylasına gitmek için hem kara yolunu hem de yürüyüş yolunu tercih edilebilir. Pokut yaylasına toplu taşıma ile ulaşım sağlamak isteyenler için ilk olarak Pazar ilçesine gelmeleri gerekmektedir. Pazar ilçesine geldikten sonra Pazar merkezinde yer alan minibüsler aracılığı ile Çamlıhemşin ilçesine buradan ise tur araçları, taksi yada özel araçlarla Pokut yaylasına ulaşım sağlanabilir. 

Çamlıhemşin’den Zilkale yolunu takip ettikten sonra Şenyuvaya’ya ulaşıp burada aracınızı park ederek buradan yaklaşık 15 kilometrelik dik yoldan çıkmakta bir seçenek olarak görülüyor ama tavsiye ediyormuyuz bilemedik. :)

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Polisin

Polisin "dur" ihtarına uymayan araçtaki 4 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
Devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

Devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

  • 0
  • 0