Rize Belediyesi özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor

  • 0
  • 0

Rize’de alt yapıdan üst yapıya, sosyal yaşam alanı projelerinden kentsel dönüşüme yönelik birçok alanda çalışmalar yürüten Rize Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yatırımlara da ağırlık veriyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi ile özel gereksinimli bireyler, hayata adapte oluyor.

Rize Belediyesinin Rize’de hayata geçirmiş olduğu projeler arasında yer alan “Engelsiz Yaşam Merkezi” projesi özel gereksinimli bireylerin hayata adapte olabilmeleri ve eğitimlerini devam ettirmeleri için katkı sunuyor.

Bünyesinde, fizyoterapist, psikolog, uzman eğitmen ve sosyal hizmet uzmanı barındıran Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 8 atölyede 8 ayrı eğitmen yer alıyor. Hareket atölyesi, el becerileri atölyesi, 3-10 yaş çocuklar için oyun atölyesi, günlük yaşam ve beceri atölyesi, müzik atölyesi, teknoloji atölyesi ve mutfak atölyesinde bireyler sosyal ve fiziksel becerilerini geliştirebiliyorlar. 

ÜST GEÇİTLERE YERLEŞTİRİLEN RAMPA VE ASANSÖRLER HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Rize’de yapılan hizmetler çerçevesinde ayrıca şehirde farklı noktalardan sahil kısmına ulaşım sağlayan üst geçitlerde Rize Belediyesinin girişimleriyle asansör ve rampalar yerleştirilerek özel gereksinimli bireyler ve yaşlıların sahile rahat ulaşmaları sağlanmış oldu. 

Çalışmalar kapsamında sahil alanında vatandaşın kullanımına sunulan kamelyalarda rampalar yapılarak tekerlekli sandalye kullanan bireylerin kamelyaları kullanabilmeleri sağlandı.

Şehir içerisinde yapılan yaya yollarında akülü araçların ve bebek arabalarının rahatça hareket edebilmeleri için yapılan uygun rampa giriş ve çıkışları ile vatandaşların şehir merkezinde rahatça hareket edebilmeleri sağlanıyor. 

“Engelsiz Rize” projesi kapsamında Rize’nin daha yaşanabilir bir şehir haline dönüşmesi için Rize Belediyesi tarafından çalışmalar devam ediyor.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

  • 0
  • 0
Kesim sırasında büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi gözaltına alındı

Kesim sırasında büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi gözaltına alındı

  • 0
  • 0

En uzun süre Rize Belediye Başkanlığı görevi yapmış kişi?