Rize'de bayram tatili yoğun geçecek

Rize'de bayram tatili yoğun geçecek

  • 1
  • 0

Son yıllarda doğa turizmi ile ilgi gören Rize'nin yaylalarında bulunan oteller bungalov ve pansiyonlar bayram tatili geçirmek isteyenlerin ilgisiyle karşılaştı.

Özellikle Çamlıhemşin Ayder Yaylasının bulunduğu bölgede ve çevresindeki otellerin bayram tatili rezervasyonlarında doluluk gözlendi. 

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Dursun Canca, "Özellikle İstanbul ve Ankara'dan çok sayıda tatilci rezervasyonlar yaptı. Ramazan ayı durgun geçmişti, ancak otellere bayram tatilinde yoğun ilgi var. Rezervasyonlar şimdiden yüzde 70'e yakını buldu" dedi.

Doğal güzellikleri ve yağmuru ve havasıyla 4 mevsim ilgi çeken Rize, Ramazan Bayramı tatilinde doğa tutkunlarının uğrak yeri olacak. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin, dinlenmek için tercih ettiği yerlerin başında gelen Ayder Yaylası her mevsim güzelliğiyle dikkat çekiyor. Özellikle doğa tutkunlarının tercih ettiği bölgedeki oteller ve bungalovların bir çoğu, bayram tatili için satışlarını kapattı.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Dursun Canca, bayram tatillerini geçirmek için gelen misafirleri illerinde en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, "Ramazan ayı durgun geçti. Bu beklenen bir durumdu. Okullarda ara tatil ve bayram tatiliyle birlikte hareketli bir sezona başlıyoruz. Bayramda bölgedeki otellerin bazıları doldu bazılarında ise yüzde 50 kapasitelerde doluluk gözleniyor. Özellikle İstanbul ve Ankara'dan çok sayıda tatilci gelecek. Günübirliklerle birlikte Rize'ye turizm amaçlı bayram tatilinde en az 40 bin kişiyi bekliyoruz. Rize, doğası için tercih edilebilecek bir yer. Doğadan daha kıymetli bir ürün de olamaz zaten. Gelenler yaylalarımız, şelalelerimiz, buzul göllerimizi ve tarihi kalelerimizi görebilecekler. Bayramda hava sıcaklığının artması bekleniyor. İnşallah gelen misafirlerimizi ilimizden mutlu göndereceğiz" diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldüren kişi intihar etti

Boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldüren kişi intihar etti

  • 0
  • 0
Özel çocuk Medine'nin 'özelliği' evlerine gelen misafirleri çok sevmesi

Özel çocuk Medine'nin 'özelliği' evlerine gelen misafirleri çok sevmesi

  • 1
  • 0

Rize Bezi'nin hammaddesi nedir?