Rize’de engelliler için büyük merkez kurulacak

  • 0
  • 1

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Millet Bahçesi’nde yapacağımız, içerisinde atölyeler, hobi bahçeleri, engellilerimizin bizzat çalışabileceği kafeterya bulunacak olan büyük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engellilerimiz mutlu olacak” dedi

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, engellilere yönelik hizmetlerin bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de artarak devam edeceğini söyledi ve projelerini anlattı.

HİZMET RAĞBET GÖRÜYOR
Limanın karşısında bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hem engelli çocukların hem de ailelerinin hayatına olumlu katkılar sağladığını belirten Başkan Metin, “Limanın karşısındaki Engelsiz Yaşam Merkezini, 250’ye yakın engelli çocuğumuza hizmet veriyor. Biz şunu düşlemiştik; Anne babalar, engelli çocuklarıyla sürekli birlikteler. Bir saatliğine bile onları bırakıp evden çıkamıyorlar, bağımlı kalıyorlar. Bize getirip bıraksınlar. 5-6 saat en azından işlerini görsünler. Bu şekilde başlayan uygulama şu anda ilçelere kadar yaygınlaştı. İyidere’den Kalkandere’den çocuklar getiriliyor. Çünkü müthiş bir hizmet” dedi. 

GELİŞİM GÖSTERDİLER
Buraya devam eden engelli çocukların, geldiklerinden bu yana önemli gelişim gösterdiklerini söyleyen Rahmi Metin; “Bizzat şahit oldum. Çocuklar ilk geldiklerinde iletişim kurmuyorlardı. Şimdi ise şarkı söylüyorlar, harekete başlamışlar, iletişim kuruyorlar, birbirlerine espriler yapıyorlar. Merkezimizde fizyoterapistlerimiz var, psikologlarımız var. Çocuklarımıza enstrümanlar, müzik aletleri aldık, spor aletleri aldık. Tüm bu imkanlarla çocuklarımıza ve ailelerimize hizmet etmek, onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor”

BÜYÜK ENGELSİZ MERKEZİ
“Engelli çocuklarımızı sosyal hayatla buluşmak amacındayız” diyen Başkan Metin şöyle devam etti; “Burada down sendromlu, otizmli, zihinsel engelli, fiziksel engelli, işitme engelli var. Hatta down sendromlulardan ve otizmlilerden bazıları bizim Meydan Sosyal Tesisimizde de garsonluk yapıyor. Ama aslını Millet Bahçesi içerine yapacağımız büyük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde onların hem atölyeleri olacak, hem hobi bahçeleri olacak, hem de kendi kafeteryaları olacak, Orada kendileri hizmet verecekler. Millet bahçesi içerisinde hayata geçireceğimiz Büyük Engelsiz Yaşam Merkezimiz, engellilerimiz ve aileleri için çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

5 bin 600 sahte bandrollü makaron ele geçirildi

5 bin 600 sahte bandrollü makaron ele geçirildi

  • 0
  • 0
Eğitimde yeni müfredat yarın açıklanacak

Eğitimde yeni müfredat yarın açıklanacak

  • 0
  • 0

1952'de ilçe merkezinin İkizdere'ye taşınmasıyla lağvedilen yer neresidir?