Rize’de lenfatik drenaj cihazı İle yatarak tedavi hizmete girdi

Rize’de lenfatik drenaj cihazı İle yatarak tedavi hizmete girdi

  • 1
  • 0

Rize Devlet Hastanesi, lenf ödemi tedavisinde kullanılan "Lenfatik Drenaj Cihazı" ile hastalara yatarak tedavi imkanı sunmaya başladı.

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, yaptığı açıklamada, "Bu cihazımız aslında yeni bir cihaz değil, uygulanan bir cihazdı ama ilimizde yatarak tedavi noktasında lenf ödem hastaları maalesef yatarak değil daha çok poliklinik düzeyinde ayaktan tedavi alıyordu. Lenf ödemi, dokular arasında lenf sıvısının birikmesi gibi sebepten oluşuyor ve hastalarımız polikliniğe kontrole geliyor. Bizim amacımız hem ilimiz hem bölgemiz nazarında bu hastalarımız yatarak tedavilerini gerçekleştirmek." dedi.

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Kaan Uslu, cihazın nasıl kullanıldığı hakkında bilgiler vererek, “Günün belli saatlerinde belirli basınçlarla ve sürelerle kullanılır. Özellikle hem kol hem bacak aparatları bulunmaktadır. Şuan bu hastada bacak aparatı kullanılıyor. Cihazla kollarda ve ayaklarda biriken özellikle dokuları sızan sıvıyı sıvazlama ve pompalama yaparak ödemi almayı sağlıyoruz.” dedi.

Bu tür tedavilerin klinikler aralarında koordinasyonla iş birliği yapılmasını öngören Ergene,“Bu klinikler kendi aralarında konsey halinde olurlarsa çok daha fazla hastaya faydamız olacağını düşünüyoruz. İlimizde yatarak tedavi uygulaması devlet hastanemizin bünyesinde yapılması bizleri daha çok mutlu ediyor. İnşallah hastanemizde sonraki süreçlerde birçok böylesine güzel yeniliklerle karşı karşıya kalacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Uslu ayrıca, cihazın belirli basınçlarla ve sürelerle kullanılarak ödemleri azalttığını, özellikle operasyon geçiren ve lenf ödemi sorunu yaşayan hastalarda olumlu sonuçlar elde edildiğini belirtiyor. Tedavi sonrasında hastalarda gözle görülür bir şekilde şişlik azalması ve hareketlerde artış gözlemlendiğini aktardı. 

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Ağabeyini bıçakla yaralayan zanlı yakalandı

Ağabeyini bıçakla yaralayan zanlı yakalandı

  • 0
  • 0
RTSO Başkanı Karamehmetoğlu: Demir yolunun yatırım programına alınmasını bekliyoruz

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu: Demir yolunun yatırım programına alınmasını bekliyoruz

  • 1
  • 0

Yaylalarda insanların birbirini bereketi simgeleyen 'gülsuyu' ile ıslatmasıyla bilinen şenliğin adı nedir?