Rize’de PKK operasyonu düzenledi

Rize’de PKK operasyonu düzenledi

  • 1
  • 0

Rize dahil olmak üzere 28 ilde, terör örgütü PKK'nın kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik operasyon yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 61 bin 500 jandarma ile Kahramanlar Operasyonu gerçekleştirildini açıkladı. 

Açıklamada, Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş Ve Sivas'ta gerçekleştirilen operasyonlarda J-SİHA ve İHA’lar da kullanıldığı bildirildi. 

Bu operasyonlarda 11 adet büyük mağara ve sığınak imha edilerek çeşitli silah ve patlayıcılar muhafaza altına alındı. 

Operasyonlarda  7 kg patlayıcı madde, 12 adet Mayın/EYP, 27 adet piyade tüfeği, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 12 adet tabanca, 17 adet av tüfeği, 10.135 adet mühimmat, 6 adet elektrikli fünye, 171 adet tüp ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yapılan operasyonlara ilgili açıklamasında, “Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Operasyonel kabiliyetimizle terör odaklarını bulduğumuz yerde yok ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Yılın 365 günü, 4 mevsim, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

  • 0
  • 0
Hakim ve savcılar bowling turnuvasında karşılaştı

Hakim ve savcılar bowling turnuvasında karşılaştı

  • 0
  • 0

Rize, il statüsüne geçtiğinde ilk ilçesi hangisi olmuştur?