Rize’de Spor Turizmi Çalıştayı başladı

Rize’de Spor Turizmi Çalıştayı başladı

  • 3
  • 0

Spor Turizminde Marka Şehir mottosuyla Rize’de Spor Turizmi Çalıştayı başladı. 23 Kasımdan itibaren başlayan çalıştay 25 Kasıma kadar devam edecek.

Rize’de Spor Turizmi Çalıştayı Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin bugün Rize’de Spor Turizm Çalıştayı toplantısına katıldı. 

Çalıştayın gündeminde, Rize'nin spor turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi, spor turizmi alanındaki yatırım ve proje imkanları, spor turizmi alanındaki işbirliği ve koordinasyon konuları yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Rize’de spor için önemli tesisler kazandırdık. Rize’de büyük bir potansiyelimiz var kış turizmi ve ekstrem sporlar gibi potansiyelleri iyi bir pazarlama stratejisi ile beraber ülkemize ve yakın destinasyonlar daki ülkelere tanıtmak” dedi.  

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, şehirdeki faaliyetlerin değerlendirildiği ve söz verilen çalıştayın gerçekleştirildiğini belirterek,” Bu süreçte, bütün okullarımızda spor kulüpleri kurarak şehrimizin spor gelişimine katkıda bulunuyoruz. Futbolun ötesinde, Rize'de okçuluk, yüzme ve diğer sporları ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Sadece yaz ve yayla turizmi değil, aynı zamanda çeşitli doğal sporların yapılabileceği bir şehir olarak Rize'yi tanıtmayı amaçlıyoruz. Spor ve turizm alanında marka oluşturan bir şehiriz; Formulaz, Petranboard, Heliski gibi sporları vurgulayarak bu potansiyeli daha da artırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise şehrin zenginliklerini spor, kültür ve gezilecek yerler açısından vurgulayarak, “Rize bu zenginliğin içinde barındırdığı insan potansiyelini öne çıkarıyor. Spora yatkın bir nüfusa sahip coğrafyamızın, doğru altyapı ve çalıştaylarla desteklendiğinde, spor turizminde önemli bir noktaya gelebileceğine dikkat çekiyor. Bu perspektifte, bilgi birikimi ve altyapı yatırımlarıyla Rize'nin spor turizminde çeşitli branşlarda başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de çay fiyatına tepki yürüyüşü düzenlenecek

Rize’de çay fiyatına tepki yürüyüşü düzenlenecek

  • 0
  • 0
Suriye'de görev yapacak özel harekat polisleri dualarla uğurlandı

Suriye'de görev yapacak özel harekat polisleri dualarla uğurlandı

  • 0
  • 0

Rizespor'un 'Tapucu' lakaplı futbolcu kimdir?