Rize Eski Vali Yardımcısı Yılmaz'a önemli görev

Rize Eski Vali Yardımcısı Yılmaz'a önemli görev

  • 1
  • 0

Rize eski Vali Yardımcılığı görevi ardından Eceabat Kaymakamlığı ve Ankara Vali Yardımcılığı görevleri yapan Turan Yılmaz, İçişler Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına atandı.

Rize’de görev yaptığı sürede özellikle turizm alanında yaptığı çalışmalarla bilinen başarılı bürokrat Rize’den Çanakkale Eceabat Kaymakamlığına atanmıştı. Burada da özellikle kültür tarih ve turizm alanında bir çok projenin takipçisi olurken Ankara Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Ankara Valiliğinde özellikle yapı işleri gibi sorumluluğu yüksek ve ağır görevlerin üstesinden gelirken Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına getirildi.   


Özgeçmiş
1981 Aydın doğumlu olup Denizli Acıpayam İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamlayan Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2003 yılında mezun olmuştur.

2004 yılında açılan sınav sonrasında mülki idare amirliği mesleğine intisap etmiş olup Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. Kaymakam adaylığı sürecinde çeşitli staj ve kurslara katılmış, Bolu-Dörtdivan Kaymakam Vekilliği görevini yürütmüştür.Yine bu süreçte bir yıl süreyle İngiltere'de bulunarak Southampton Üniversitesi Citizenship and Democracy (Vatandaşlık ve demokrasi) kürsüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

2007 yılından itibaren sırasıyla Yozgat-Saraykent Kaymakamlığı, Erzincan - Çayırlı Kaymakamlığı, Bitlis-Güroymak Kaymakamlığı, Hatay-Yayladağı Kaymakamlığı, Rize Vali Yardımcılığı, Çanakkale-Eceabat Kaymakamlığı - Vali Yardımcısı Vekilliği görevlerinde bulundu. 2019 Ağustos ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ankara Vali Yardımcılığına atandı. 2023 Ağustos ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ise İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına getirildi.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Rize'de kaçak silah atölyesi ele geçirildi

Rize'de kaçak silah atölyesi ele geçirildi

  • 0
  • 0
Trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı

Trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0

Rizespor hangi tarihte 'Çaykur Rizespor' adını almıştır?