‘Rize Günleri’ 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladı

‘Rize Günleri’ 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladı

  • 0
  • 1

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen Ankara 'Rize Günleri’ 4 günde 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen Ankara 'Rize Günleri' 2-5 Mayıs tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlendi. Büyük ilgi gösterilen etkinlik, 4 gün boyunca 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdı.

“RİZE’NİN TANITILMAYA İHTİYACI YOK”
RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan, etkinlik sonrası Rize Takip’e yaptığı açıklamada, "Açıkçası Rize'nin tanınmaya veya tanıtılmaya ihtiyacı yoktu. Rize’nin sadece gün yüzüne çıkmamış bazı özelliklerinin hatırlatılması gerekiyordu. Ayrıca büyükşehirlerde düzenlenen ve ilgi azalan il günlerinde ilgi azalmış durumdaydı. Ancak bizim etkinliğimizde büyük bir ilgi ve coşku gördük.” dedi.

4 GÜNDE 1 MİLYONA YAKIN ZİYARETÇİ
Bostan, Ankaralıların Rize'ye ve Rizelilere olan sevgisini, ilgisini gördüklerini belirterek, "4 günde 1 milyona yakın ziyaretçi ağırladık. Bu büyüklükte bir etkinlik daha önce yapılmadı. Aynı anda konserler, etkinlikler, söyleşiler ve yöresel ürün standları vardı. Rize tüm renkleriyle Ankara’daydı. 'Size Bize Hepimize Rize' sloganımızın karşılığını görmüş olduk."

“BİZ YEŞİLİN ÇOCUKLARIYIZ”
Etkinlik boyunca çevreye duyarlılık mesajı verildiğini söyleyen Bostan, "Bizim çevreye duyarlılığımız üst seviyede, çünkü biz yeşilin çocuklarıyız. Binlerce atık pil toplandı. ‘Pilini getir, çayını götür’ dedik. 4 gün boyunca atık merkezi kamyon kamyon atık pil götürdü. Böylelikle insanımızın çevreye, yeşile karşı nasıl duyarlı olduğunu görmüş olduk.” ifadelerini kullandı.

Bostan, en büyük mutluluğun kimsenin kalbini kırmadan böyle güzel bir etkinlik gerçekleştirebilmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Ankara Rize Günleri, Rize'nin kültürünü, doğasını ve yöresel ürünlerini Ankaralılarla buluşturarak büyük bir başarı elde etti. Etkinlik, gelecek yıllarda da düzenlenerek gelenek haline getirilmesi planlanıyor.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

  • dalyan

    dalyan

    girişe kişi sayar mı koydular 1 milyonu nasıl tespit etmişler aklımızlamı oynuyorsunuz 1 günde 250.0000 kişi 24 saat üzerinden 1 saatte 10.400 kişi yapmakta biraz ölçülü konulaşım hesap yapalım

    Cevap yaz
    08.05.2024 09:32
Yorum Yap

Bahçede yakalanan yılan doğaya salındı

Bahçede yakalanan yılan doğaya salındı

  • 0
  • 0
Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

  • 0
  • 0

Yöresel çalgı tulumu şişirmek için kullanılan ağızlığın adı nedir?