Rize’nin TOKİ konutlarında borç mağduriyeti iddiası

Rize’nin TOKİ konutlarında borç mağduriyeti iddiası

  • 6
  • 0

Rize'nin Salarha beldesinde yaşayan ve hızlandırılmış acil kamulaştırma sonucu arazileri TOKİ projeleri kapsamında alınan mülkiyet sahibi Kenan Murzoğlu, TOKİ tarafından mağdur bırakıldıklarını iddia ediyor.

TOKİ konutlarının yapıldığı alanda arazi sahibi olan Kenan Murzoğlu, “Bizler hızlandırılmış acil kamulaştırma yapılarak arazilerimiz alınan arazi mülkiyet sahiplerinden biriyim. Salarha’daki arazilerimize TOKİ konutları yapılmak kaydıyla bu işlem gerçekleşti. Yapılan 450 daire TOKİ konutlarına bizler de arazi sahipleri olarak başvurduk. Yaklaşık 140 daire hak sahiplerine verildi” dedi.

Ödemelerini düzenli bir şekilde yapmalarına rağmen borçlarının asla azalmadığını belirten Murzoğlu, “Belirtmek isterim ki asıl sorun şu: Bizlerle aynı eş değer konsepte olan daireleri, bizim yarı fiyata diğer insanlarla protokol yapılarak fiyatları sabit ödeme ile sabit tutulmasına rağmen bizler her altı ayda memur maaş artışıyla endekslenip borcumuz taksit ödememize rağmen artmaktadır. 180 ay ödeme bu şekilde yaparsak bizlerin borçlarının hiç eksilmeyeceği görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Murzoğlu, TOKİ'den tahsis edilen daire için 923 bin TL talep edildiğini açıkladı. Murzoğlu, yüzde 10 peşinatını ödeyip ardından 50 bin TL taksit ödemesi gerçekleştirdiğini ancak, yapılan ödemelere rağmen borcunun beklenenden çok daha yüksek olduğunu fark etti. Toplamda 144 bin TL ödeme yapmalarına rağmen, borçlarının 779 bin TL olması gerektiğini düşünürken, asıl borçlarının 1 milyon 107 bin TL olduğunu gördüklerinde şaşkınlık yaşadıklarını belirtti.

Kenan Murzoğlu, TOKİ'nin hızlı kamulaştırması sonucu mağdur olduklarını belirterek, borçlanmanın sabitlenmesini ve daha net bir görüşe sahip olmasını talep ettiklerini bildirdi. 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

  • 0
  • 0
Rize’de gençlik haftası etkinlikleri düzenlenecek

Rize’de gençlik haftası etkinlikleri düzenlenecek

  • 0
  • 0

2023 yılı itibariyle Ç.Rizespor kulüp tarihinde kaç yabancı teknik adam görev aldı?