Rize ve Muş Ticaret Odaları işbirliği protokolü imzaladı

Rize ve Muş Ticaret Odaları işbirliği protokolü imzaladı

  • 2
  • 0

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO), Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde, iki şehir arasında tarımdan sanayiye kadar ticari işbirliği geliştirilecek.

RTSO heyeti Muş iline ziyarette bulunarak çeşitli incelemelerde bulundu. Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı. 

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, yaptığı konuşmada Rize heyetini illerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Ayrıca, Rize ile Muş illeri arasında kurulan bu kardeşlik ve işbirliği protokolünün her iki şehre de fayda sağlayacağını, her iki şehrin önemli dinamiklere sahip olduğunu vurguladı.

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Muş’ta yaptığı açıklamada,” Bizim yörelerimizin yüzde 97'si doğu bölgelerini tanımıyor. Bu durum özellikle Rize ile Muş gibi yakın iller arasında kabul edilemez bir kopukluğa yol açıyor. Bu nedenle, Muş'ta bulunmamızın temel sebebi, her iki ilin güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak ticari anlamda nasıl bir sinerji yaratabileceğimizi değerlendirmek için Muş’a geldik” dedi.

Rize ve Muş’un birbirlerine ticari anlamda ihtiyacı olduğunu belirten Karamehmetoğlu, “İki ilin ekonomik potansiyelini değerlendirdiğimizde, Muş'ta bulunan ova Rize'de yok ama burada  deniz bulunmamakta, ancak Rize denize sahip olması nedeniyle, Muş'un ova ürünlerine, Rize'nin deniz ürünlerine ihtiyacı olduğunu göz önüne alarak, bu karşılıklı ihtiyaçları karşılayacak işbirlikleri oluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

ÇAYKUR, alım fiyatını yükseltti

ÇAYKUR, alım fiyatını yükseltti

  • 0
  • 1
Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

  • 0
  • 0