Rize’ye uçaklar kaç saatte gidiyor?

Rize’ye uçaklar kaç saatte gidiyor?

  • 1
  • 0

14 Mayıs 2022 tarihinde açılan Rize-Artvin Havalimanı hizmet vermeye devam ediyor. Havalimanının açılması ile Rize’ye gelmek daha hızlı ve konforlu yolculuk yapılabiliyor.

Rize doğal güzellikleri, yaylaları, şelaleleri ve yapabileceğiniz aktivitelerle  ziyaretçilere pek çok seçenek sunuyor. Rize geçmişten günümüze çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı kültür açısından son derece zengin bir şehirdir. Şehir hayatından sıkılan, nefes almak için yola çıkanların vazgeçilmez rotalardan biridir. Rize'ye uçak bileti alan yolcular için Rize'de yapabilecekleri birçok aktivite bulunmaktadır. Bu aktiviteler arasında rafting, heliskiing, trekking ve dağcılık gibi doğa sporları öne çıkmaktadır.

Rize Türkiye’nin en çok yağış alan illerindendir. Rize yaz aylarında yağış alma olasılığı fazladır, kış aylarında ise ılıman bir havaya sahiptir. Rize’yi ziyaret etmek isteyenler ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret edebilirler. 

Rize Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Doğasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Karadeniz’in gözdesi için yolcuların ilk merak ettiği konu “Rize uçak bileti fiyatları ne kadar?” sorusu olur. Rize uçak bileti fiyatları gidilecek tarihe ve hava yoluna göre farklılık gösterir.  

Rize'ye ulaşım için Rize-Artvin Havalimanı kullanılır. Havalimanı, Rize merkezine 35 km uzaklıktadır. HAVAŞ servisleri şehir merkezi ve çevre ilçelere hizmet verir, bilet fiyatları 75-100 TL arasında değişir. Ayrıca, havalimanında araç kiralama seçeneği bulunmaktadır. 

Peki Rize-Artvin Havalimanı’na hangi uçak şirketleri sefer düzenliyor? Rize Uçak ile Kaç Saat Sürüyor?
Rize-Artvin Havalimanı’na Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus uçak seferleri düzenliyor. 

Türkiye'nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerinden gelen yolcular için Rize'ye direkt uçuşlar bulunur. Bu şehirlerden Rize'ye uçuş süresi 1 saat 15 dakika ile 2 saat arasında değişir. 

Uçak fiyatları ise 1500-2500 TL arasında değişen fiyatlar ile uçak biletlerinizi satın alabilir Rize’ye ziyaretlerinizi planlayabilirsiniz. 

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Samsun'da evde çıkan yangın söndürüldü

Samsun'da evde çıkan yangın söndürüldü

  • 0
  • 0
Rize'nin tarihi ortan köprüsü ziyaretçileri çekmeye devam ediyor

Rize'nin tarihi ortan köprüsü ziyaretçileri çekmeye devam ediyor

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe 'Çürük ayı' olarak adlandırılan ay hangisidir?