Rize'de 13 KM'lik yürüyüş ve bisiklet yolu birbirine bağlanacak

  • 0
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yeni dönemde Rize sahilinde yapmayı planladıkları projeleri anlattı.

Rize’de sahil şeridine yapılacak rekreasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Metin, projelerinin detaylarını paylaştı.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU
Rize’de sahil şeridi boyunca yürüyüş ve bisiklet yolu yapmayı planladıklarını söyleyen Rahmi Metin, “2025’in başlarında Çaykur Didi Stadı’nın oradan, Rize Deniz Feneri Sosyal Tesisleri’ne kadar olan alan bisiklet ve yürüyüş yoluyla bağlanacak. Bu proje sonrası Rize’de geniş bir sahil ve bisiklet yolu yapılmış olacak” dedi.

RİZE SAHİLİNE YENİ TÖREN ALANI
Başkan Metin, “Rize Sahil Parkı ve Piknik Alanı’nda yer alan F-4 Fantom-2 savaş uçağının yanına yeni bir zafer alanı yaptık. Burada Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz figürleri yer alıyor. Bu alan bir tören alanına dönüştürülecek. F-4 uçağının çevresindeki alan ise Rize’nin şehitlerinin isimlerinin yer aldığı alan olacak” diyerek yeni tören alanının detaylarını paylaştı. 

BALIK KÖYLERİ VE BALIK MAHALLELERİ
Bağdatlı ve Portakallık rekreasyon alanlarında insanların konforunu artıracak ince detaylar kaldığını söyleyen Metin, “Bu alanda iskele iç tarafında tasavvuf ve sanat müziği eşliğinde lazer su gösterileri alanı  yapılacak. Ayrıca denize bakan tarafta da olta balıkçılığı alanında balık mahalleleri, balık köyleri yapılacak” dedi.

RİZE’YE DEVASA YAT LİMANI
Başkan Metin, açıklamalarının sonunda ise, Rize Yat Limanının şeklinin uçaktan da görünebilecek bir büyüklükte 2 buçuk yaprak çay filizi figürüne dönüştürülerek, orada da yeni bir gezi ve rekreasyon alanı yapmak istediklerini ifade etti.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili karar açıklandı

25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili karar açıklandı

  • 0
  • 0
Cinayette hayatını kaybeden genç toprağa verildi

Cinayette hayatını kaybeden genç toprağa verildi

  • 0
  • 1