Rize'de 50 bungalov işletmesi kaldırılıyor

Rize'de 50 bungalov işletmesi kaldırılıyor

  • 1
  • 0

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fırtına Deresi yatağındaki 50 bungalov işletmesi tespit ettiklerini belirterek ilk olarak bunların kaldırılacağını söyledi.

Vali Baydaş, Fırtına Deresi yatağındaki bungalovların kaldırılması için çalışma yaptıklarını kaydederek, "İlk olarak tespit ettiğimiz 50 noktada dere yatağı içerisinde olanların kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları neticelendirdik. Bungalovlarla ilgili süreci başlattık. Haftalar ve aylar süren bir hazırlık çalışması yapıyoruz. Orada evvela kırmızı çizgi olarak Fırtına Deresi'ni belirledik. Burada yıkımlar gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın yıkımları kendisinin de yapacağını ve o sınırlara riayet edeceğini görüyoruz. Çünkü yapıcı yaklaşıyoruz." diye konuştu.

Konaklama yerlerine ihtiyaçları olduğunu ama bunları ruhsatlı yapılarla sağlamaları gerektiğini vurgulayan Baydaş, şunları söyledi: "Bunu vergilendirilmiş, denetime tabi yapılarla sağlamamız lazım. En önemlisi de çevreye kötü manada etkisi olmayan, çevresel etkileri sıfırlanmış yapılarla yapmamız lazım. Atığını dereye atacak, vergi ödemeyecek, imara uygun olmayacak ve turizm belgesi olmayacak, biz böyle yapılara tahammül edemeyiz. Bunu karşılıklı anlayışla karşılıklı müzakereyle hal yoluna koymanın taraftarıyız ve bu yola girdik. Tebliğlerde bulunuyoruz, vatandaşımız da bu manada yapıcı yaklaşıyor. Bizim alternatif turizm konaklama alanlarına ihtiyacımız var. Biz bu alanda yapıcı olacağız. Vatandaşımızın ruhsat alması, vergi yapısına, kültür turizm yapısının içerisine girmesi için bütün bürokrasi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz, vatandaşımızın da bu manada yanımızda olduğunu görüyoruz. Yanımızda olmaya devam edecek. Biz de onlara destek vermeye devam edeceğiz ki şehrimizin turizmi sağlıklı biçimde gelişsin."

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Bakan Kurum: Ayder’deki çalışmaları özenle yürütüyoruz

Bakan Kurum: Ayder’deki çalışmaları özenle yürütüyoruz

  • 1
  • 0
Samsun'da otobüsle çarpışan otomobildeki yolcu yaralandı

Samsun'da otobüsle çarpışan otomobildeki yolcu yaralandı

  • 0
  • 0

Uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş ile birçok kupa kazanan Rizeli milli hentbolcu?