Rize'de konut satışları yüzde 18 azaldı

Rize'de konut satışları yüzde 18 azaldı

  • 0
  • 0

Rize'de bu yılın şubat ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin 'Konut Satış İstatistikleri'ni paylaştı.

Buna göre, yurt genelinde konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında artarak 112 bin 818 oldu. 

Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 19 bin 347 ile İstanbul, 10 bin 791 ile Ankara ve 6 bin 899 ile İzmir olurken, en az olduğu iller 24 ile Ardahan, 70 ile Tunceli ve 73 ile Bayburt olarak gerçekleşti.

Ülke genelindeki artışa karşın Rize'de geçtiğimiz ay yapılan konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azaldı.

Şubatta 29'i ipotekli olmak üzere toplam 184 konut satışının gerçekleştirildiği kayıtlara geçti. Söz konusu satışların 154'ü ikinci el üzerinden yapıldı.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Bakan Güler:

Bakan Güler: "Çevremizdeki bu ateş çemberine rağmen ülkemiz istikrar adası olma vasfını sürdürüyor"

  • 0
  • 0
Çorum'da tarım işçilerini taşıya minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Çorum'da tarım işçilerini taşıya minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

  • 0
  • 0

Rize'de 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından 46 yıl sonra CHP'den milletvekili seçilen isim?