Rize'deki kaplıcaları ve doğal içmeleri

Rize'deki kaplıcaları ve doğal içmeleri

  • 1
  • 0

Yer üstünde binlerce doğa harikası barındıran Rize'nin yer altından gelen doğal kaynakları da bölgeyi cazip kılıyor.

Peki, Rize’deki Kaplıcaları nerededir? Rize’deki Kaplıcalara nasıl gidilir? Rize’deki Kaplıcalarda hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Rize’deki Kaplıcaların özellikleri nelerdir? Rize’nin kaplıcalarına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Rize, yer altı su kaynakları açısından zengin bir kent olarak doğal güzelliklerle çevrili termal turizm destinasyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu kaplıcalar ve içmeler, çeşitli hastalıkların tedavisinde alternatif bir yöntem olarak tercih edilmektedir. İşte Rize'nin termal turizmdeki önemli merkezlerinden bazıları:

Ayder Kaplıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tesisleri: 550°C sıcaklığındaki renksiz, kokusuz, berrak suyu ile Ayder Kaplıca, romatizmal ve eklem ağrıları gibi hastalıkların tamamlayıcı tedavisi için ideal bir seçenektir.

İkizdere Kaplıcası: Cimil Deresi yanında bulunan bu kaplıca, 70°C ve 72°C sıcaklıklarındaki iki ayrı kaplıcasıyla hizmet vermektedir. İkizdere Kaplıcası, geniş tesis olanakları ile büyük bir termal merkezdir.

Andon İçmesi: Kent merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Andon İçmesi, mide, bağırsak hastalıkları, böbrek ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülen bir içme kaynağıdır.

Şimşirli İçmesi ve Çayırlı Maden Suyu: Rize'deki diğer içme kaynakları arasında Şimşirli İçmesi ve Çayırlı Maden Suyu da yer almaktadır.

Rize, bu doğal kaynaklarıyla termal turizmde önemli bir rol oynamakta ve ziyaretçilere sağlık ve dinlenme fırsatı sunmaktadır.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Kazada hayatını kaybeden Rizeli çift toprağa verildi

Kazada hayatını kaybeden Rizeli çift toprağa verildi

  • 0
  • 0
20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımlandı

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımlandı

  • 0
  • 0

Rize'den karayolu ile hangi kente ulaşım daha uzun süren?