Rizeli küçük yazar Berkay Efe, Uykuya Dalarken isimli kitabını anlattı

  • 4
  • 0

“Uykuya Dalarken” isimli hikaye kitabını yazan Rizeli küçük yazar Berkay Efe Köse, Rize Takip’i ziyaret ederek kitabının hikayesini anlattı.

Rize'de yaşayan Boğaz Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Berkay Efe Köse'nin ilk kitabı 'Uykuya Dalarken' geçtiğimiz günlerde okuyucusuyla buluştu.

Öğretmeninin verdiği ödevlerle hikaye ve şiir yazmaya başlayan ve başka bir öğretmeninin desteğiyle kitap çıkarmaya karar verdiğini dile getiren Berkay Efe, “Öğretmenim, şiirlerimi ve hikayelerimi beğendiği için kitap çıkarabileceğimi söyledi. Ben de ilk olarak yazdığım hikayeleri bilgisayara geçirdim. Sonrasında yayınevi ile anlaşma yaptık. Anlaşma yaptıktan sonra kitabım için kapak arayışına girdik ve bulduktan sonra kitabım basıldı” dedi.

Uykuya Dalarken isimli kitabının 38 hikayeden ve 78 sayfadan oluştuğunu belirten Berkay Efe, “Hikayelerimi yazarken kimi zaman gerçek yaşantımdan kimi zaman hayallerimden kimi zaman da uzay araştırmalarından esinlendim. Yazdığım hikayelerin hepsi birbirinden bağımsız hikayeler. 

“Şu anda yeni bir kitap yazıyorum ama ismi ve konusu sürpriz olsun”

5 yaşından itibaren kitap okumaya başladığını ve şu ana kadar tahmini olarak 200’den fazla kitap okuduğunu dile getiren küçük yazar, “Yeni kitaplar yazmayı düşünüyorum. Şu anda da yazdığım bir kitap var ama kitabımın konusu ve ismi sürpriz olsun istiyorum. Şu anda okuyuculara söylemek istediğim şey bol bol kitap okuyun ve hayal gücünüzü geliştirin” diye konuştu.

Kitabı yazmasının 2 yıl olduğunu ifade eden Berkay Efe, “Kitabımın isminin Uykuya Dalarken olmasının sebebi, hikayelerimdeki karakterlerin, hikaye sonlarında her zaman uykuya dalıyor olması. Bu yüzden ben de adını böyle koymak istedim. Okuldan sonra spora gidiyorum. Saat 6’da spordan döndüğümde önce ödevlerimi yapıyorum. Sonrasında yatmadan yarım saat önceye kadar kitap yazıyorum. Salı günleri kitap yazmaya pek vaktim olmuyor ama diğer günler yazıyorum” dedi.

Küçük yazar Berkay Efe Köse’nin Uykuya Dalarken isimli kitabının satışı, D&R, Önce Yayınevi, Odessa Yayınevi, Urpak Kitapevi ve tüm sitelerden gerçekleşiyor.

Berkay Efe, yazmış olduğu kitabı Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender'e imzalayarak hediye etti.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Ocaklı: Derepazarı Çay Fabrikasını nerede yapacaksınız?

Ocaklı: Derepazarı Çay Fabrikasını nerede yapacaksınız?

  • 0
  • 0
Rize’deki muhtarlara hijyen eğitimi verildi

Rize’deki muhtarlara hijyen eğitimi verildi

  • 0
  • 1

Türkiye’de çay üretiminin temelini atan kişi olarak bilinen botanikçi kimdir?