Rize'nin doğal güzelliği: Hazindak Yaylası

Rize'nin doğal güzelliği: Hazindak Yaylası

  • 0
  • 0

Türkiye'nin kuzeyinde yer alan Karadeniz Bölgesi, doğal zenginlikleriyle insanları etkilemeye devam ediyor. Bu bölge içinde özellikle Rize, doğanın en güzel örneklerini barındırıyor.

Peki, Hazindak yaylası nerededir? Hazindak yaylasına nasıl gidilir? Hazindak yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Hazindak yaylasında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz. Hazindak yaylasının rakım bilgileri nedir? Hazindak yaylasının özellikleri nelerdir? Hazindak yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Rize, her mevsimde farklı bir güzellik sunarak ziyaretçilerini kendine çekiyor. Yörenin kendine özgü lezzetleri ve doğal güzellikleri, Rize'yi cazip kılan unsurlardan sadece birkaçı. Hazindak Yaylası ise özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Bu yaylada yeşilin her tonunu bulabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Hazindak Yaylası'nın Konumu ve Ulaşımı
Yayla Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunur. Çamlıhemşin, Rize’nin en fazla yaylaya sahip ilçelerinin başında gelir. 

Rize’deki pek çok yayla Çamlıhemşin’de sıralanır. Çamlıhemşin’e bağlı Yaylaköy’de bulunan Hazindak yaylası 2450 rakım da bulunmaktadır. Şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Çamlıhemşin’e Rize merkezden dolmuşlar ile gidebilirsiniz. Ayrıca Rize Çamlıhemşin’de bulunan yaylara araçlarınız ile de gidebilirsiniz. Ancak bu yaylaların en önemli özelliği yürüyüş yollarının çok güzel olmasıdır. Bu nedenle de Çamlıhemşin tarafından araçlar bırakılarak yürüyerek gidilir.

Hazindak Yaylası yürüyüş yolu ile 5 kilometre ileridedir. 5 kilometre boyunca eşsiz yeşil rengi, muhteşem kuş sesleri ve sizi etkileyen su kaynakları görebilirsiniz.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

CHP, yaş çay alım fiyatı beklentisini açıkladı

CHP, yaş çay alım fiyatı beklentisini açıkladı

  • 0
  • 0
Abartı egzoz kullanan 8 sürücüye para cezası kesildi

Abartı egzoz kullanan 8 sürücüye para cezası kesildi

  • 0
  • 0

Hababam Sınıfı'nın 'Hayta İsmail'i olarak tanınan Rizeli oyuncu kimdir?