Sandıkçı: Bu kadar siyasi güce rağmen Rize kendini sahipsiz hissediyor

Sandıkçı: Bu kadar siyasi güce rağmen Rize kendini sahipsiz hissediyor

  • 1
  • 0

Rize Ticaret Ve Sanayi OdasI (RTSO) Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı İsmail Hakkı Sandıkçı, Rize ili ve halkı bu kadar siyasi güce rağmen halen kendini sahipsiz hissettiğini söyledi.

Sandıkçı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Rize-Artvin Havalimanın uçuş sayısının 10 civarındaki iken Trabzon havalimanında uçuş sayısının 145 olmasında ki orantısızlığa dikkat çekti. 

Trabzon Havalimanı'nın yüzde 35-40 arası yolcusu Rize, Artvin'den
Rize- Artvin Havalimanının hizmete açılmasının bölge için oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden RTSO Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı İsmail Hakkı Sandıkçı, “Kimileri sadece Rize kent merkezini baz alarak '50 km ötede havalimanı varken gereksiz bir yatırım' betimlemesi yapsa da Rize ve Artvin'i bir bütün olarak düşündüğümüzde bence önemli bir yatırımdı. Zira Trabzon Havalimanı kapasitesinin yaklaşık yüzde 35-40 arası yolcusunun ilimizden ve Artvin'den olduğunu ve her iki ilin de önemli birer turizm destinasyonu olduğunu dikkate aldığımızda havalimanının ne kadar gerekli bir yatırım olduğunu daha iyi anlayabiliriz” dedi. 

Amacım Trabzon-Rize kıyaslaması asla değil!
Açıldığından bugüne kadar kısıtlı uçuş sayısına rağmen uçuş doluluk oranları da bu yorumu haklı çıkardığını vurgulayan Sandıkçı, “Uçuş sayıları arttıkça bölgeye çaydan sonra yapılan en önemli kamu yatırımı olduğu daha da ortaya çıkacaktır. Amacım Trabzon-Rize kıyaslaması asla değil ancak bölgede yapılan bu kapsamdaki bir devlet yatırımının daha verimli kullanılması gerekirken ısrarla yeni havalimanının uçuş sayılarının artırılmaması aksine Trabzon havalimanının ilave sefer sayılarıyla kapasitesinin üstüne çıkması mantık dışı bir durum. 30 Haziran verilerine göre Rize-Artvin havalimanın uçuş sayısı 10 iken Trabzon havalimanında uçuş sayısı 145. Bu orantısızlığı anlamak mümkün değil. Rize'de havalimanı varken ve uçuş doluluk oranları ortadayken sefer sayıları neden homojen bir şekilde her iki havalimanının kapasitesine göre dağıtılmıyor? Bunun araştırılması gerekiyor” diye konuştu. 

Rize'nin bürokratı ve siyasetçisi neden bu kadar tepkisiz?
Trabzon tarihi, kültürel ve ekonomik birikimiyle Rize ve Artvin'le aynı ölçekte şehir olmadığına da değinen Sandıkçı, “Kıyas yapmak bile bence yersiz ancak kamu kaynakları bölgesel olarak değerlendirilmeli. Örneğin Trabzon havalimanından uçuş olmayan bazı şehirlere (Bodrum, Gaziantep vb.), aynı güzergahta (Antalya, İzmir gibi) alternatif günlerdeki seferlere ve özellikle Artvinlilerin kalabalık bir nüfus teşkil ettiği Bursa'ya Rize-Artvin havalimanından seferler koyulsa daha iyi olmaz mı? Bu durum Trabzon havalimanı üzerindeki baskıyı kaldırdığı gibi milyon dolarlar harcanmış Rize-Artvin havalimanının da daha rasyonel bir şekilde kullanılmasına olanak sağlar. Açıldığından bugüne Rize-Artvin havalimanındaki sefer sayılarının özellikle artırılmadığı, hatta Trabzon havalimanı üzerindeki baskının özellikle artırıldığı ve bu sayede yeni bir havalimanı ihtiyacının konuşulacağı ki şu an proje aşamasında, Trabzon bürokrasisinin bunu özellikle böyle yönlendirdiği gibi bir sürü söylem varken benim anlamadığım Rize'nin bürokratı ve siyasetçisi neden bu kadar tepkisiz. Yazılacak daha çok şey var ama işin özeti şu Rize ili ve halkı bu kadar siyasi güce rağmen halen kendini sahipsiz hissediyor” ifadelerine yer verdi.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Hareket halindeki aracın önüne atlayıp yaralandı

Hareket halindeki aracın önüne atlayıp yaralandı

  • 0
  • 0
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Rize'nin turistik yerlerinde de yapılan, 'ipte kayma' adıyla bilinen spor?