Rize Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası’nda gerçekleştirilen seçimlerde sandıktan mevcut başkan çıktı.
Toplam 274 oyun kullanıldığı seçimde, mevcut başkan Güven Aksoy 144 oy, başkan adayı Sefer Alan 124 oy alırken, 6 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Güven Aksoy, 6’ncı kez başkanlığa seçilerek görevini 4 yıl daha sürdürme hakkı kazandı.
Başkan Adayı Sefer Alan, “Bu seçimden sonra mevcut başkanın daha çok esnaf ile ilgileneceğini söyleyerek kazanan Rize esnafı oldu” dedi.
Yaklaşık 25 yıldır odayı yöneten mevcut başkanın, seçim süreciyle birlikte sahaya inerek esnafla birebir temas kurması dikkat çekti. Seçim süreci, uzun yıllar sonra esnafla doğrudan iletişimin arttığı bir dönem olarak değerlendirildi.
Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Sefer Alan, süreci şu sözlerle değerlendirdi: “Biz bu seçimi aslında kazandık. Mevcut başkan başkanı olduğu 4 makamın tüm imkanları kullanarak seçime girdi. Kredi vaatleri havada uçuştu, her türlü manipülasyon yapıldı. Biz ise kısıtlı bilgiler ve imkanlarla sahaya çıktık. Esnafımızı gezdik, projelerimizi anlattık. Benzer meslek gruplarındaki üyelerle tanıştık, kaynaştık. Bu birliktelik bundan sonra da devam edecek. Seçime katılarak bu demokrasi yarışına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”
Alan, seçim sürecinin esnaf adına önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Bundan sonra mevcut başkanın esnafını daha yakından tanıyacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber : DERYA ÇATAN






















