Süper Kupa maçı neden ertelendi?

Süper Kupa maçı neden ertelendi?

  • 0
  • 0

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa maçı, müsabaka öncesi yaşanan kriz nedeniyle iptal edildi. İşte maçın iptal olmasına neden olan olaylar.

Kulüpler sahaya Atatürk tişörtleriyle çıkmak istedi
Maçtan önce Galatasaray Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’, Fenerbahçe ise ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ sözlerinin bulunduğu pankartla çıkmak istedi. Ayrıca iki takım karşılaşmaya üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan tişörtlerle çıkmayı talep etti.

İstiklal Marşı değil, Arabistan milli marşı okunmak istendi
Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa finali öncesinde İstiklal Marşı’nın yanı sıra Suudi Arabistan Milli Marşı’nın çalınmasından dolayı da rahatsızlık duyduklarının TFF’ye bildirdi.
Bu olaylar sonrası TFF, kriz yönetimine başladı. Fenerbahçe ve Galatasaray yetkilileriyle sorunun çözümü için görüşmelere başladı.

Suudiler talepleri veto etti
Suudi Arabistan yetkilileri, taleplerin son dakika geldiğini belirterek mezheplerine göre tişörtlerdeki portreye karşı olduklarını açıkladı. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ pankartıysa Filistin meselesinde taraf gibi görünmemek için Suudlar tarafından veto edildi.

TFF'den açıklama
Türkiye Futbol Federasyonu, konuyla ilgili açıklama yayınladı. TFF'den yapılan açıklamada Süper Kupa maçının 100. Yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve İstiklal Marşı ile başlayacağı açıklandı. Daha sonra TFF yetkilileri Galatasaray ve Fenerbahçe kulüp başkanlarıyla görüşme gerçekleştirdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray ikna olmadı
Fenerbahçe ve Galatasaray, pankart yasağından sonra Atatürk fotoğrafının yer aldığı tişörtle sahaya çıkılmasına izin verilmemesi halinde, maçı oynamayacakları konusunda rest çekti. İki takımın futbolcuları maçın yapılacağı stada gitmedi.

Galatasaraylı futbolculara maça çıkmamaları söylendi
Saat 20.22’de Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı bilgisi verildi. Saat 20.57’de stadyumda bulunan sarı kırmızılıların malzemeleri stadyumdan çıkarılmaya başlandı.
TFF’nin resim internet sitesinde bulunan Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin haberi 21.04’te kaldırıldı. Fenerbahçe ve Galatasaray kafileleri İstanbul’a döndü.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Bakan Uraloğlu, Rize heyetini konuk etti

Bakan Uraloğlu, Rize heyetini konuk etti

  • 0
  • 0
ÇAYKUR'da 2024 yaş çay sezonu yarın başlayacak

ÇAYKUR'da 2024 yaş çay sezonu yarın başlayacak

  • 0
  • 0

20 Haziran 1990'da 51 kişi ile Rize'deki en fazla can kaybının yaşandığı sel felaketi hangi ilçede meydana gelmiştir?