Tarihi dokusuyla büyüleyen kale: Rize Kalesi

Tarihi dokusuyla büyüleyen kale: Rize Kalesi

  • 0
  • 0

Rize Kalesi, tarihin derinliklerinden gelen bir hikayeyi taşırken, aynı zamanda ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunmaktadır. Kenti kuşbakışı izlemek isteyenler için ideal bir konumda yer alan Rize Kalesi, zengin tarihi geçmişi ve büyüleyici yapısıyla her yaştan ziyaretçiyi etkiliyor.

Peki, Rize Kalesi nerededir? Rize Kalesi nasıl gidilir? Rize Kalesi etrafında imkanlar nelerdir? Rize Kalesi’nde hangi aktiviteleri yapabilirsiniz. Rize Kalesi rakım bilgileri nedir? Rize Kalesi’nin özellikleri nelerdir? Rize Kalesine dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Rize'nin şehir merkezinin güneybatısında, 480 metrekarelik bir alanda yükselen Rize Kalesi, iç ve aşağı kalelerden oluşur. İç kalenin I. Justinianus döneminde (527-565), aşağı kalenin ise 13. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. Bu tarihi kale çevresi, günümüzde çay bahçesi olarak düzenlenmiş ve kent manzarasını en iyi izleyebileceğiniz noktalardan biri haline getirildi.

480 metre karelik bu alanda yer alan Rize Kalesi, düzgün plana sahip olmayan bir doğal tepe üzerine kurulmuştur. İç kale, doğuya bakan giriş kapısı ile tanınırken, iç kalenin yapımında düzgün kesme taş ve moloz taşlar kullanılmıştır. Beş adet yarım daire planlı kulesi bulunmaktadır ve tarihi özelliği ile dikkat çeker. Kale etrafında imkanlar fazlasıyla bulunuyor. 

Aşağı Kale, iç kaleden kuzeydoğu ve kuzeybatı yönlerine doğru uzanarak denize ulaşan surlarla çevrilmiş bir bölümüdür. Günümüze ulaşan bazı kule kalıntıları ve batı duvarlarının bir bölümü, kaleye ait tarihi izleri gün yüzüne çıkıyor. 

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Shelvey: Umarım bu bir son değildir

Shelvey: Umarım bu bir son değildir

  • 0
  • 0
Rize’de FETÖ operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

Rize’de FETÖ operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

  • 1
  • 0

Karadeniz'de en uzun sahil şeridine sahip ülke?