Türkiye'nin en modern hastanesi Rize'ye kuruluyor

Türkiye'nin en modern hastanesi Rize'ye kuruluyor

  • 0
  • 1

Rize'nin Güneysu ilçesinde 100 yataklı devlet hastanesine entegre olarak, modern ve donanımlı ruh sağlığı hastanesi inşa edilecek.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehirde yeterli yataklı kliniği ve bu sebeple tedavi imkânı olmaması sebebiyle ağır psikiyatri hastaları ile madde bağımlısı bireylerin tedavi amacıyla mecburen başta Trabzon ve Samsun olmak üzere il dışına göndermek zorunda kalındığı aktarılarak, "İlimizin son derece önemli olan bu mağduriyetinin önüne geçebilmek amacıyla uygun arsa mevcudiyeti ve il merkezine yakınlığı sebebiyle Güneysu ilçe merkezimize yakın mevkide, yaklaşık 30 dönüm arsa üzerine sadece bölgemizin değil, ülkemizin de en modern ve donanımlı yataklı psikiyatri hastanesi ile ona destek mahiyetinde ilçe devlet hastanesi inşaatı başlamıştır." denildi.

Açıklamada, toplamda 100 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen ihtiyaca göre yatak sayısı arttırabilecek şekilde planlanan hastanenin içerisinde, madde bağımlılarının tedavi edilebileceği, AMATEM kliniği ve bölgede hiç olmayan çocuk psikiyatri yataklı kliniği ile ÇAMATEM bulunacağı belirtildi.

Gerek üst düzey erişkin yataklı kliniği gerek madde bağımlılığı tedavi merkezi, iş uğraş terapi alanları, gerekse de çocuk ruh sağlığı tedavi birimleriyle de hastanenin, şehrin bu alanda en büyük ihtiyacını tamamlamakla kalmayıp, bölge illeri için de referans merkezi olacağının kaydedildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hastanemizin Eğitim Araştırma Hastanemizle ve sonrasında da Şehir Hastanemizle entegre olup, ilimizin asli psikiyatri tedavi merkezi olacaktır. İlimiz, bölgemiz ve insanlarımızın sağlığı için son derece kıymetli bu yatırımın ilimize kazandırılmasında talebimizden bugüne değin talimatlarıyla başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımıza, Gençlik Spor Bakanımıza, Milletvekillerimize, Valimize ve emeği geçenlere değerli halkımızın adına yürekten teşekkür ediyoruz."

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • Mahmut Akın

    Mahmut Akın

    Güzel bir hizmet Allah razı olsun. Yalnız merkezde sağlık hizmetleri çok sıkıntılı, bir an önce çare bulunmalı. Hastanelere giden hasta olacak.

    Cevap yaz
    29.03.2024 13:39
Yorum Yap

14 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

14 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

  • 0
  • 0
Karabük'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Karabük'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

  • 0
  • 0

Rize Hemşin Çorabı ne yünü ile yapılır?