Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının "kenetlenmesine" saatler kaldı

  • 1
  • 0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk milletinin gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, tarihi misyonda "kenetlenmeye" hazır olduğunu belirtti.

Kacır, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile ilgili gelişmeleri paylaştı.

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı ilk Türk astronot unvanını aldı
Kacır, "Bugün öğle vakti saat 12.27'de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu tarihi anın, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarda ve bilim merkezlerinde yaşanacağına işaret eden Kacır, herkesin bu anları "http://axiom.space/live" internet adresi üzerinden de takip edilebileceğini kaydetti.

Kacır, "Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda 'kenetlenmeye' hazır." değerlendirmesinde bulundu.

Haber : AA

Yorum Yap

Artvin Valisi Ergün, okullarda incelmelerde bulundu

Artvin Valisi Ergün, okullarda incelmelerde bulundu

  • 0
  • 0
50 metreden dere yatağına devrilen TIR’ın şoförü, 4 saat sonra bulundu

50 metreden dere yatağına devrilen TIR’ın şoförü, 4 saat sonra bulundu

  • 0
  • 0

Rize'nin tescilli peynirinin adı nedir?