Usta: BBP’deki görevlerimden istifa ediyorum

Usta: BBP’deki görevlerimden istifa ediyorum

  • 3
  • 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkez Eğitim ve AR-GE İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Usta, yaptığı açıklamayla partideki bütün görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

BBP Rize Merkez İlçe Başkanlığı görevinden 14 Mayıs seçimleri için istifa ederek milletvekilliği adaylığını koyan ve son olarak BBP Genel Merkez Eğitim ve AR-GE İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Abdulkadir Usta, tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Usta yaptığı yazılı açıklamada koltuk sevdasının, dava sevdasının önüne geçtiğini belirterek, “Severek hizmet ettiğim, mensubu olmaktan gurur duyduğum,  Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun bizlere emaneti, İ‘L -yi Kelimetullah için Nizam-ı Alem Davamız olan Büyük Birlik Parti’mizdeki tüm görevlerimden, partimiz içindeki koltuk sevdalılarına tepki olarak, istifa ediyorum” dedi.

USTA İSTİFA GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

Usta açıklamasında istifa gerekçelerini şöyle sıraladı:
“14 Mayıs Seçimlerinde Türkiye genelinde ve Rize'de  alınan yüzde 1 oyun başarı diye dillendirilmesi ve gereken hesabın parti içinde sorulmaması. Seçime hiçbir strateji belirlemeden, hazırlıksız, projesiz, plansız, programsız yanlış adaylarla  girilmesi. AK Parti'nin gölgesi altında siyaset yapılması, parti programının  ve hedeflerinin terk edilmesi.  Seçim öncesi parti içi  istişarelerin ve kamu oyu nabzının doğru ölçülmemesidir”

Açıklamasında adaylık sürecinde müracaatların usulsüzce yapıldığını iddia eden Usta, “Birçok il başkanının istifa etmeden aday olması, el altı dosya vermesi ve tekrar göreve  istişaresiz dönmesi sağlandı. Parti içinde, ehliyet ve liyakatin yerine, adamı olan, hatırı olan, parası olanların itibar görmesi. Koltuk sevgisi, dava sevgisinin önüne geçmesi bu kararı almamda etkili oldu” diye konuştu. 

Partilerinin, kurucu liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilkelerinden uzaklaştığını ifade eden Usta, “14 yıldır devam eden suikast davası ile ilgili hiçbir ilerlemenin olmayışı ve bu noktada hükümete baskı bile kurulamadı. Partimiz Cumhur İttifakı’nın bir sözcüsü durumunda kaldı, kendi hedef, ilkesini ve farkını ortaya koyamadı. Ülke meseleleri hakkında daha etkin, proje odaklı çözümler sağlayamadı. Seçim sonucunda bunca olup bitenden ders çıkarılmadan, sorunlar sümen altı edilerek yola devam edilmesi bizleri rahatsız etmiştir” şeklinde konuştu.

“İFTİRA VE ÇİRKEFLİKLERE SABIR GÖSTERDİK”
Açıklamasında bu süreçte parti içerisinde kendisine inanan arkadaşlarıyla birlikte mücadele  ettiğini kaydeden Usta, “Ya şikayet edilip durduk, ya görevden alınma ile tehdit edildik, iftira ve çirkefliklere sabır gösterdik. Davamız zarar görmesin diye  bazen sessiz kaldık, bazen  sabrettik. Sonuç olarak gönül verdiğim, Büyük Birlik Parti’mizden, bir değişim olması ve yeni bir başlangıç yapılmasını umut ederek, aslımıza dönüşün rücu etmesi için, Şehit Liderimizin bizlere emanetini, tekrar ayağa kaldırmak için, tüm görevlerimden  istifa ediyorum” dedi. 

Usta, kendisine destek veren dava arkadaşlarına, Rizeli hemşehrilerine, çay üreticilerine, ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilere ve ailesine teşekkür ederek, açıklamasını tamamladı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize’de Rafting Türkiye Şampiyonası’nın açılışı yapıldı

Rize’de Rafting Türkiye Şampiyonası’nın açılışı yapıldı

  • 0
  • 0
Rize'de geçtiğimiz yıl 3 bin 253 bebek dünyaya geldi

Rize'de geçtiğimiz yıl 3 bin 253 bebek dünyaya geldi

  • 1
  • 0

Sütlaç üzerine koyulan kadayıfla servis edilen Rize tatlısının adı nedir?