Yaşlıların hikayelerini ekrana taşıdılar

Yaşlıların hikayelerini ekrana taşıdılar

  • 5
  • 0

Güneysu Gençlik Merkezi’nin oluşturduğu yaşlıların yaşam deneyimlerini genç kuşaklara aktarmayı hedefleyen özel bir proje olan "Genç Kalan Hayatlar"ı başlattı. Bu proje ile yaşlıların yaşadıklarını ve öğrendiklerini paylaşarak gençlere rehberlik etmelerini sağlıyor.

Güneysu Gençlik Merkezinde çalışan gönüllüler Rize Takip Medya Grubu merkezini ziyaret ederek merkezlerinde yaptıkları çeşitli hediyelik ürünleri çalışanlara takdim ettiler. Hediyelerden ahşap bir serenderin üzerinde “Gençlerimize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz Rize Takip” yazdığı görüldü. Ayrıca hediyeler arasında Gençlik Merkezinde üretimi engelli vatandaşlar tarafından yapılan çivili tahta futbol oyunu, kalemlik ve anahtarlıklar yer aldı.       

Güneysu Gençlik Merkezinde bir grup gönüllü güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Gençlik Merkezi İlçe Müdürü Hikmet Yanık’ın himayelerinde çalışan gençler bir çok projeyi hayata geçirdi ve çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla gençlere örnek olan, onları kitap okumaya, meslek öğrenmeye, güzel bir gelecek için bugünden atması gereken adımlara vurgu yapılan çalışmalarda bir çok genç görev alıyor. 

GSB Gençlik Merkezi son projesinde; ‘Hayatın merhametli ellerinde, gençlere uzanan tecrübe yolculuğu’ sloganı ile yaşlıların değerli yaşam deneyimlerini gençlere aktarmayı amaçlayarak ‘Genç Kalan Hayatlar’ projesini hayata geçirdi.

Projenin sorumlularından Zeynep Demirkan, Rize Takip Medya Grubuna açıklamalarda bulundu. Projeyi tanıtan Demirkan, “Genç Kalan hayatlar projesi, hayatın merhametli ellerinde, gençlere uzanan tecrübe yolculuğu. Genç kalan hayatlar aslında yaşlıların nasihat tarzında değil yaşananları anlattıkları dersleri aktarabilecekleri bir proje.” dedi.  

DEMİRKAN: YAŞLILARIMIZIN ANLATTIKLARINI GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ
Proje’nin çekim aşamalarının nasıl gerçekleştiğini anlatan Demirkan, “Güneysu'da sosyal yardımlaşma derneği ile işbirliği yaparak yaşlılarımız ziyaret ettik. Yaşlılarla istişare ederek onları ziyarete gittik ve ön görüşmelerde bulunduk, sohbet ettik, bilgilerini aldık. Sonrasında işte aramızda planlamalarla, programlarla tekrardan onlardan seçtiğimiz bir kişiye hatta hafta kameralarımızı alıp çekime gittik. Onlarla yaptığımız söyleşileri film haline getirdik ve sosyal medyalarımızda yayınladık. Bu filmleri izleyenler mutluluklarını dile getirdiler. Ayrıca filmlerde söyleşi yaptığımız yaşlı amca ninelerimizin anlattıklarını gelecek nesillere aktararak projenin amacına ulaştık. Proje kapsamında filmler çekmeye yaşlılarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

KALENDER: TOPLUMA FAYDALI HER İŞİN DESTEKÇİSİ OLDUK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Ziyaretleri için kendilerine teşekkür eden Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, “Güneysu benimde doğup büyüdüğüm bir yer. Sizlerin bu çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Çok güzel işler başarıyorsunuz. Gelecek için kendinizi hazırlarken topluma faydalı projeler üretiyorsunuz. Öncelikle İlçe Müdürümüz Hikmet Yanık’a ve merkezin değerli yöneticileri sizlere çok teşekkür ediyorum. Topluma faydalı her işin bizde destekçisi olduk olmaya devam edeceğiz. Düşünüp zahmet edip bize getirdiğiniz hediyeleri bende ekibim olarak alıyoruz sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Ağaçların altına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Ağaçların altına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

  • 0
  • 0
Kayan tırın kapattığı Artvin-Ardahan kara yolu ulaşıma açıldı

Kayan tırın kapattığı Artvin-Ardahan kara yolu ulaşıma açıldı

  • 0
  • 0

Atatürk'ün Rize ziyaretinde konaklıdığı ev kime aittir?