Yığcı: Rize turizmi hızlı bir büyüme gösterdi

  • 0
  • 0

Rize Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Bayram Yığcı, Ankara'da düzenlenen ‘Rize Günleri’nde yaptığı açıklamada, Rize'de turizm sektörünün hızlı bir büyüme gösterdiğini söyledi.

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen Ankara 'Rize Günleri' 2-5 Mayıs tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlendi. 

Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü Bayram Yığcı, etkinlikte Rize Takip İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender’in moderatörlüğünde düzenlenen Nayla Altı Sohbetinde  açıklamalarda bulundu.

“RİZE 20 BİN YATAK KAPASİTESİNE ULAŞACAKTIR”
Katıldığı Nayla Altı Sohbetleri’nde Rize’nin turizm sektöründe hızlı bir büyüme gösterdiğini ifade eden Yığcı, “Özellikle hem acenteler açısından, hem nitelikli turizm tesisleri açısından hemde yatak kapasitesi açısından sektör hızlı bir büyüme gösteriyor. 10-15 yıl öncesine kadar Rize’deki acente sayısı 5-6’lardayken bugün 90’a ulaşmış durumda, yatak kapasitemiz 10 bini geçmiş durumda. Rize nitelikli yatakta 20 binin üzerinde bir potansiyele ulaşabileceğini düşünüyorum.” dedi. 

“TURİZMDE ARTAN BİR İVME YAKALADIK”
Yığcı, bu yıl Doğu Karadeniz’in daha üst seviyelerde bir turizm potansiyeli ile karşılaşacağını beklediklerini aktararak, “Geçtiğimiz hafta Rize’de Orta Doğu Kültür Turizm zirvesi gerçekleştirdik. 6 tane ülkeden ilimize 50 tane seyahat acentesi ağırladık. Onlar 4 gün boyunca Rize’nin tarihi turistik yerlerini tanıttık. Özellikle Rize’deki seyahat acenteleri ve turizm paydaşlarımızla onlarla birebir görüşme imkânı sunduk. Bu görüşmenin çok faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Geri dönüşleri kısa süre içinde olumlu olduğunu gözlemledik. Havalimanımızla birlikte artan bir ivme yakalamış durumdayız.”

RİZE’YE GELEN TURİSTLERE ÖNERİ
Rize'ye gelen turistlere 4 günlük bir program öneren Yığcı, “Rize’ye gelmek isteyen bir kişiye tanıtım yaparken Rize’yi 1 günde bir tek yerle sınırlamaması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü 5-6 günde Rize’nin havasını solumadan gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Bölgeyi yaşayarak ve soluyarak gitmelerini tavsiye ediyoruz. Rize’nin bir açık hava müzesi olduğunu söylüyoruz. Gerçekten doğal bir cennet, birbirinden güzel yaylalarının, şelalelerinin, kemer köprülerini komplike bir halde tanıtıyoruz. İkizdere bölgemizden tutun, Çağlayan vadisine kadar 11-12 tane vadimizin içerisinde bir çok turizm destinasyonunun olduğunu, buralarda yeni alanların da turistlere hizmet sunabilecek pozisyonda olduğunu anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Çaykur Rizespor, son iç saha maçına çıkıyor

Çaykur Rizespor, son iç saha maçına çıkıyor

  • 0
  • 0
İki grup arasındaki silahlı çatışma güvenlik kamerasına yansıdı

İki grup arasındaki silahlı çatışma güvenlik kamerasına yansıdı

  • 0
  • 0

Rize'de ilk çay fabrikası hangi yıl faaliyete geçmiştir?