Uzmanlardan 'Anız' Uyarısı
14.03.2023 - 10:40Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Doğu Karadeniz'de, son 1 haftada bahçe temizliği için yakılan ateşler, lodosun da etkisiyle örtü yangınlarına neden oldu.
- 2
- 0
- 1015
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Doğu Karadeniz'de, son 1 haftada bahçe temizliği için yakılan ateşler, lodosun da etkisiyle örtü yangınlarına neden oldu.
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 14 Mayıs Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan takvim kapsamında seçimin başlangıç tarihi 18 Mart olarak belirlendi.
İçişleri Bakanlığı, valiliklere 61 maddelik "Seçim Tedbirleri Genelgesi" gönderdi, seçim güvenliği kapsamında 601 bin 251 güvenlik personeli görevlendirildi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2023 yılı fındık hasat sezonu öncesi kaliteli ve verimli bir ürün için üreticilere yazlık gübreleme uyarısında bulundu.
Trabzon’da kimliği belirsiz kişi tarafından havaya ateşlenen tabancadan çıkan 2 kurşun, iş merkezinin 4’üncü katındaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın camı ve bir iş yerinin dış cephesine isabet etti. Bölgede 4 boş kovan ele geçiren polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, “Polisin araştırmalarında bir kasıt tespit edilmedi” dedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da enkaz kaldırma çalışmalarına destek veriyor.
Asrın felaketi olarak adlandırılan depremden etkilenerek Rize'ye gelen vatandaşlar için tahta arabalar ile eğlence amaçlı yarışlar düzenlendi.
Bilim insanları, araştırma yapmak için ayak bastıkları, coğrafyası ve doğasıyla merak uyandıran Beyaz Kıta'ya ilişkin duygularını anlattı.
Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) tarafından depremzedeler için sinema etkinliği düzenlediler.
Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Ulviye Hekimoğlu, torunlarını gezdirmek için ehliyet kursuna yazıldı. İlerlemiş yaşına rağmen otomobil kullanmayı öğrenen Hekimoğlu, sınavları kazanıp bir an önce ehliyetine kavuşmanın hayalini kuruyor.
YSK, yaklaşık 9 milyon seçmenin bulunduğu ve 96 milletvekilini kapsayan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde seçimin sağlıklı yürütülmesi için gereken önlemleri alıyor.
Rize'de Formulaz Derneği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından kente gelen afetzede çocuklar için tahta arabalarla şenlik düzenledi.
Türkiye’nin gurur projeleri arasında gösterilen hizmete girdiğinde dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye'nin ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli önümüzdeki Nisan ayında yapılması planlanan açılış için gün sayıyor. Yeni Zigana Tüneli’nde asfaltlama çalışması biterken, bağlantı yolları tamamlandı, elektro mekanik ve tünel içindeki işaretleme çalışmalarında ise sona gelindi.
Artvin’de su tutma işlemi süren Yusufeli Barajı'nda baraj suları Yusufeli ilçe merkezine ulaştı. Bazı cadde ve sokaklar sular içinde kalırken, sularla kaplı yolları kullanmak zorunda kalan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı.
Bolu'da, TEM yolunda ciple çarpışan otomobilin takla atması sonucu sürücü Hayrettin Keklik ve annesi Havva Keklik yaralandı.
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, "Şap hastalığı hayvanlardan insanlara bulaşma olasılığı bildirilmiş bir hastalıktır ama bu çok güçlü bir olasılık değildir." dedi.
Artvin’de geleneksel boğa güreşleri öncesi boğaların tırnak bakımını yapmak için bin 600 kilometre mesafedeki Aydın'dan Artvin'e geldi
İçişleri Bakanlığı, yurt içindeki sözde en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategoride aranan Hamiyet Yalçınkaya'nın Şırnak kırsalında etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Samsun'da, bu anlamda, tropikal iklimde yetişen tarım ürünlerinin üretimi için çalışma başlatıldı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerden etkilenen çiftçilere bugüne kadar yaklaşık 5 milyar liralık destek sağladıklarını belirterek, "Çiftçilerimizin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.
