Tokat'ta köylüler 60 yıldır "şükür duası" geleneğini sürdürüyor
02.05.2025 - 19:17Tokat'ın Turhal ilçesinde köylüler, 60 yıldır "şükür duası" yapıyor.
- 0
- 0
- 1474
Tokat'ın Turhal ilçesinde köylüler, 60 yıldır "şükür duası" yapıyor.
İyidere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, salepin son yıllarda artan popülaritesiyle ilgi çeken ve sevilerek tüketilen bir içecek olduğu belirtildi.
Rize'de jandarma ekipleri tarafından iki ilçedeki 6 ayrı noktada düzenlenen operasyonlarda kaçak silah atölyesi ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Olaya ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.
Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen ve adıyla tescillenen Silifke çileği, hasadın ardından iç ve dış piyasaya sunuluyor.
Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ile Avrasya Sosyal Bilimler Eğitimcileri Birliği Derneği işbirliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Karadeniz Eğitim Bilimleri Kongresi" başladı.
Amasya'nın Suluova ilçesinde meslekte 39 yılını doldurarak emekli olan 65 yaşındaki meslek dersleri öğretmeni Bilal Arslan için görev yaptığı okulda sürpriz veda etkinliği düzenlendi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 4 yaprakçıklı aort kapağı bulunan 80 yaşındaki Muzaffer Uslu’nun aort kapağı başarılı bir operasyonla değiştirildi.
Artvin’in Yusufeli ilçesine yol yapımı sırasında heyelan meydana geldi. Heyelan anı iş makinesi operatörü tarafından saniye saniye görüntülendi.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde geçen yıl 22 Aralık'ta denize açılan, 4 gün sonra tekneleri 1 kilometre açıkta batmış olarak bulunan Muhammer Sevgili’den (52) 132 gündür haber alınamıyor.
Çorum'da kayıp olarak aranırken 5'inci günde bir bağ evinin bahçesinde ters dönen otomobilinde cesedi bulunan Samet Şeker'in (22) babası Esad Şeker, oğlunun cinayete kurban gittiğini iddia edip, olayın tüm yönleri ile araştırılmasını istedi.
Rize'nin Güneysu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından, yaban hayvanlarının korunması ve insanlarla olan etkileşimlerinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi konularında vatandaşlara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
İzmir’de 20 yaşındaki Aysun Candan, eski sevgilisi tarafından yaşadığı evin penceresinden içeriye doğru ateş edilerek öldürüldü.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Aslıhan Eğrek (26), direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücülerin kaza yapmalarının önüne geçilmesi için 'Kalp Atışını Algılayan Akıllı Emniyet Kemeri' projesini hazırladı.
Bolu Dağı’nın D-100 kara yolu geçişinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yaklaşık 30 metreye düşerken, sürücüler ise yavaş ilerledi.
Giresun’un Doğankent ilçesinde önceki gün 42 yaşındaki Yusuf Alim’in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları cinayeti ortaya çıkardı.
Ordu'nun Ünye ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan kişi ağır yaralandı.
Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 15 bin 342 sözleşmeli personel ve 3 bin 658 sürekli işçi alınacağını duyurdu.
Adana'da depremde yıkılan binanın enkazından çıkan altınları, hayatını kaybedenlerin yakınlarına teslim ettikten sonra, "Savcılık geri istiyor, bütün altınlar toplandıktan sonra yeniden teslim edeceğiz" diyerek zimmetine geçirdiği tespit edilen polis memuru hakkında 2 kez 'devlet memurluğundan çıkartma' cezası verildi.
