Uzunkum Yaşam Alanı’nın ilk etabının ihalesi yapıldı
03.03.2026 - 17:02Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öncelikli projeleri arasında yer alan Uzunkum Yaşam Alanı’nın ilk etabı için ihalenin yapıldığını açıkladı.
- 0
- 0
- 1048
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öncelikli projeleri arasında yer alan Uzunkum Yaşam Alanı’nın ilk etabı için ihalenin yapıldığını açıkladı.
Pazar günü ise ülke genelinde sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak.
Ordu'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inşa edilen Millet Bahçesi projesinde çalışmalar devam ediyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, Kızılırmak Deltası'nın zengin biyoçeşitliliğiyle önemli sulak alanlardan biri olduğunu, hem bu zenginliğin korunması hem de yöre halkının faaliyetlerini devam ettirmesi için koruma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, depreme karşı güvenli yaşam alanları için sahada büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek, proje çerçevesinde depreme karşı dayanıksız 741 binanın tamamını bertaraf edeceklerini söyledi.
Doğu Karadeniz'in dik ve engebeli arazi yapısı nedeniyle yapılaşma sorunu yaşanan Rize'de, milyonlarca ton taşın kullanılması ile oluşturulan deniz dolgulu alanlarda pek çok proje hayat buluyor.
Çevre,, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen 500 bin sosyal konutun inşa edileceği ‘Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında Amasya 'da yapılacak olan 2 bin 601 konutun hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura çekimi yapıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge yaklaşımının ne kadar kıymetli olduğunu son gelişmelerle beraber gördük. Ama bu süreci provoke etmeye çalışanlar maalesef olmaktadır. Bayrağımıza yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. En ağır şekilde gereği yapılacaktır." dedi.
Samsun'un Havza ilçesinde sel ve taşkınları önleme çalışmaları kapsamında Hacı Osman Deresi üzerinde bulunan ve tahliyesi yapılan ilk iş yeri yıkıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Ev Sahibi Türkiye” projesi kapsamında Rize genelinde toplam 1.992 sosyal konut inşa edilecek. Proje, Rize merkez başta olmak üzere ilçeleri kapsıyor.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 81 ilde inşa edilecek 500 bin konut için hak sahiplerini belirleyecek ilk kuralar yarın çekilecek.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzunkum Yaşam Alanı 1. Etap ihalesinin 10 Şubat 2026'da yapılacağını açıkladı. Projenin 461 günde tamamlanması hedefleniyor.
Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak. Sıcaklıklar, Ankara'da 18 ila 19, İstanbul'da 20 ila 21 ve İzmir'de 23 ila 25 derecelerde seyredecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm ilçelerini kapsayacak kapsamlı bir dönüşüm süreci başlattı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce Rize'de uygulanan projeyle entegre doğal kaynak yönetimi hayata geçirilerek yöre halkının geçim kaynaklarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 29 Ekim günü yaşanan facianın ardından gergin bekleyiş sürüyor.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından ağır hasarlı binalarda yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi başlıyor. 81 ilde 500 bin konut ve kapsamlı sosyal donatılar vatandaşlarla buluşacak.
Bartın ile Karabük arasındaki yolun 9 kilometrelik bölümünde ağaçların oluşturduğu tünel, görsel şölen oluşturuyor.
Çayeli Belediyesi, ilçede inşa edilecek yeni sosyal tesis için çalışmalara başlandığını bildirdi.
