TEKNOFEST Karadeniz Trabzon yarışmaları başladı
05.08.2022 - 17:21TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Trabzon'da 7 dalda düzenlenen yarışmalar başladı.
- 0
- 0
- 1238
TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Trabzon'da 7 dalda düzenlenen yarışmalar başladı.
Bartın'ın tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürüyle de ünlü Amasra ilçesinde 78 milyon lira yatırımla yapımı tamamlanma aşamasına gelen yolcu limanı, ilk yolcu gemisini yarın ağırlayacak.
Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğince (DADD) düzenlenen "DADD Ralli Karadeniz 2022" etkinliği kapsamında Rize'ye gelen 22 yelkenli yat, Gündoğdu Limanı'na demirledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" programı kapsamında "Halis" adı verilen ekmeklik buğdayın deneme üretimi hasat edildi.
KARADENİZ Yat Rallisi kapsamında, İstanbul’dan yelken açan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) üyesi denizciler, 24 gün süren yolcuğun ardından 22 yat ile Trabzon’a geldi. Mola veren denizciler, Gürcistan'ın Poti şehrine de giderek dönecekleri İstanbul'da ralli etkinliklerini tamamlayacak.
HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) 1’inci Dairesi’nce yayınlanan yaz kararnamesi ile Konya Beyşehir Başsavcılığı görevinden Gümüşhane İl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Tuba Ersöz Ünver görevine başladı.
BOLU'nun Mudurnu ilçesinde, yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin sahibi olan şirkete haciz işleminin gerçekleştirilmemesi nedeniyle ve borçların ödenmesi için verilen mühlet kararı, 3 ay daha uzatıldı.
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüşlerin yaşandığı Bolu geçişinde, trafik denetimine katıldı.
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Orhanlı gişelerinde darbeci askerlerin açtığı ateşle yaralanan gazi Hasan Sarman (27), yaşadıklarını anlattı. Sarman, haberi alıp gittikleri gişelerde askerlerin, üzerlerine ateş açmasıyla yaralandığını belirterek, "Bir Hasan değil bin Hasan feda olsun bu devlete çünkü ben bu devletin, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü'ne Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Prof. Dr. Yusuf Yılmaz atandı.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Girişim Merkezi yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Girişim Programı tanıtıldı.
Ek gösterge ile öğrenci affı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
BARTIN'da, selde su basan ve 22'si yavru 56 köpeğin öldüğü ruhsatsız barınak yıkıldı. Köpeklerin ölümüne neden olduğu suçlamasıyla adliyeye sevk edilen barınak sahibi Sevim A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ek gösterge artışının bazı unvanların emekli aylık ve ikramiyelerine etkisine ilişkin tabloyu yayımladı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde etkili olan sağanak dolayısıyla ırmak taştı.
RİZE'nin organik tarım havzası Hemşin ilçesinde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ile 12 köy ve mahalle muhtarının imzaladığı ortak bildiriyle karşı çıktığı, Levent köyünde 99 hektarlık alanda planlanan taş ocağı için verilen 'ÇED gerekli değil' kararının iptali istemiyle açılan davada Rize İdare Mahkemesi'nin iptal kararı, Danıştay tarafından onandı. Mahkeme kararında; taş ocağı projesinin, ekolojik dengenin tahribine, bozulmasına ve yok olmasına neden olacağı belirtildi. Projenin iptali kararı, yöre halkı tarafından horonlarla kutlandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye'de yürütmenin yanı sıra ilgili diğer mekanizmalar da kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket etmektedir.' dedi.
Türkiye’nin 138 yıllık hayali olan Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ovit Tünelinin açılmasıyla 4 yıldır Erzurum-Rize karayolunda yaz kış ulaşım aksamıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Ümidim bir sonraki TEKNOFEST'te bunun kurulmuş olması. Pek çok yeni projeyi hep birlikte hayata geçireceğiz." dedi.
Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç, bir türlü çözülemeyen sorunlar nedeniyle esnafların kepenk kapatmak durumunda kaldığını söyledi.
