Samsun'da su kanallarının taşması sonucu tarım arazileri zarar gördü
09.07.2025 - 17:35Samsun'un Bafra ilçesinde su kanallarından taşan su, ekili tarım arazilerinde zarara neden oldu.
- 0
- 0
- 386
Samsun'un Bafra ilçesinde su kanallarından taşan su, ekili tarım arazilerinde zarara neden oldu.
Güneydoğu'da 1996 yılında şehit düşen Piyade Er Sezer Yüksel'in babası Hasan Yüksel'in memleket hasreti ev sahibi olma hayaliyle birleşti. Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Gündoğdu köyüne yerleşmek isteyen 75 yaşındaki Yüksel için devlet ve vatandaş iş birliğiyle ev yapımına başlandı.
Gölcük'ün tarihi evleriyle meşhur Saraylı Mahallesi'nin simge yapılarından biri olan tescilli binanın restorasyon çalışmaları için 17 Temmuz Perşembe günü ihale düzenlenecek.
Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bir süre önce hizmete açtıkları ‘Can Sofrası’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerini ağırladı. Başkan Sandıkçı, vatandaşların bu hizmetten yoğun bir şekilde faydalandıklarını söyledi.
Keçiören Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Basınevleri Gün Evi, kadınların sosyalleşme ve keyifli vakit geçirme duraklarından biri oldu.
Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde çalılık yangını, orman ve yerleşim alanına sıçramadan kontrol altına alındı.
Samsun'un Alaçam ilçesinde devrilen traktörün altında kalan sürücü yaşamını yitirdi.
Geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Osman Kaçaran'ın cenazesi, Rize'nin İkizdere ilçesinde toprağa verildi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar ilçesinde yapılan, 13 bin kişinin ibadet edeceği Hanife Hatun Camisi'nde incelemede bulundu.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gününde otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz savunma yaptı.
Ordu Valisi Muammer Erol, ildeki olayların aydınlanma oranının yüzde 99.9’a ulaştığını söyledi.
Samsun'un Havza ilçesinde Havza, Kavak, Vezirköprü, Ladik ve Asarcık ilçelerinde şoförlük yapanlara yönelik eğitim düzenlendi.
Sinop'ta 16 dalgıcın katılımıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde su altında perde kornişi, merdiven ve kamyon lastiği gibi atıklara rastlandı.
Gaziantep'te 3 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından Özel Bossan Hastanesi'nde tedavi altına alınan Abdurrezzak Baysal'ın ölümüyle ilgili hastane yetkililerinin yargılandığı davanın 4. duruşması bugün görüldü.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeni sezon hazırlıkları kapsamında sürdürülen çalışmalar ve transferlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. On günlük ilk etap çalışmalarının sona erdiğini belirten Palut, takımın mevcut durumu ve gelecekteki planları hakkında bilgi verdi.
Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait binlerce el yazma kitaba ev sahipliği yapan Sivas Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde güvenlik kamerası, hareket sensörlü alarm sistemleri, parmak izi gibi ileri teknolojilerin yanı sıra kitapların güvenliği için böcek tuzaklarına kadar her şey düşünüldü.
Rize'de, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Okulda Diyabet Programı" çerçevesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde önemli adımlar atıldı. Tip 1 diyabetli öğrencilerin bulunduğu okullarda diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimleri gerçekleştirildi.
Rize Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı yanında başlattığı Kültür Çarşısı projesi hızla ilerliyor. Tamamlandığında şehrin kültürel ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunması beklenen çarşı, çok yönlü bir merkez olacak.
Temmuz ayı güncel sigara fiyatları araştırılıyor. Imperial Tobacco ve Philip Morris grubuna ait sigara markalarına zam yapıldı.
