Gürcistan Depremi Rize'de Hissedildi
11.02.2023 - 18:56Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da 5,3 büyüklüğünde depremin meydana geldi. Deprem Rize'de de hissedilerek paniğe yol açtı.
- 1
- 0
- 1290
Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da 5,3 büyüklüğünde depremin meydana geldi. Deprem Rize'de de hissedilerek paniğe yol açtı.
Gaziantep Nurdağı’nda 6 katlı CCK apartmanından 133 saat sonra 13 yaşındaki Esma Demral sağ olarak kurtarıldı. Bölgede çalışmaları koordine eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Devletin tüm imkanları seferber. Esma’yı sağ çıkardık. İçeride 5 kişi olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde Aliye Dağlı adlı bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi Başkanı Ekşi, 73 ikram aracı ve 10 ilde kurulan 29 mobil mutfak ile günlük 3 milyon 650 bin kişinin sıcak yemek ve beslenme ihtiyacını düzenli olarak karşıladıklarını söyledi.
Hatay'ın Belen ilçesinde depremde yıkılan bir binanın enkazı altında 131 saat kalan kız çocuğu sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
Hatay Antakya'da depremden 129 saat sonra, hamile olduğu öğrenilen bir kadın, İzmir Büyükşehir itfaiyesi ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya'da görev yapan itfaiyeciler, depremin acısını bir kenara bırakıp mesailerine devam ediyor.
Rize Valisi Kemal Çeber, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından, yardımseverler ile depremzedeleri "www.rizetekyurek.net" internet sitesi aracılığıyla dijital platformda buluşturduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 21 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 97 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.
Hatay’da ikamet ederken depremde yıkılan evlerinin enkazında kalarak hayatını kaybeden kadın son yolculuğuna uğurlandı.
Adıyaman'da 7 katlı binanın enkazında kalan Sadık Tunç, 125 saat sonra kurtarıldı.
Hatay Reyhanlı'dan İstanbul'a giden depremzede ailenin içinde bulunduğu minibüs, TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde tıra arkadan çarptı. 1'i bebek 2'si çocuk olmak üzere 9 kişinin yaralandığı kazada, ön koltukta oturan yolcu araç içinde sıkıştı. Ağır yaralanan yolcu, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde çıkarıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde Mehmetçik, gece saatlerinde genel güvenliği sağlıyor, gündüz de arama kurtarma çalışmaları ile çadırların kurulmasından vatandaşlara yardım ulaştırılmasına kadar birçok alanda görev yapıyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da anne ve kızı, depremin 117. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan Özlem Yılmaz (35) ile 6 yaşındaki kızı Hatice ile iletişim kurdu. Anne ve kızı, yapılan çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Depremin 117. saatinde kurtarılan anne-kız, ABD'li bir doktorun ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Uşak'ta 2 bin 500 metrekare alana yapımı tamamlanan Çocukevleri Sitesi, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden çocuklar için hazır hale getirildi.
Doçent olduğu 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atılan Deniz Baykal, yarım asırdan fazla süren siyasi yaşamında, parti genel başkanlığından bakanlığa, milletvekilliğinden geçici TBMM Başkanlığına kadar birçok görevde bulundu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem ile ilgili değerlendirmelerin yer aldığı açıklama yayınlandı. Uzman sismologlar tarafından yapılan açıklamada, iki büyük ve şiddetli depremin Anadolu, Arap ve Afrika Levhaları kesişmesinden meydana geldiğinin anlaşıldığı belirtildi.
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, deprem sürecince büyük küçük her Gümüşhanelinin müthiş bir kahramanlık ve kardeşlik hikayesi yazdığını belirterek hepsine teşekkür etti. Kurum amirleri ve muhtarlarla Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen değerlendirme toplantısına başkanlık yapan Vali Taşbilek, Kahramanmaraş merkezli aynı gündeki 2 ayrı deprem nedeniyle ülkenin seferber olduğunu söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yürüttüğü arama-kurtarma ve yardım faaliyetleri ile depremzedelere umut olurken, bu kez bölgedeki mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi ve risklerin belirlenmesine katkı sunmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliğine hazırlanıyor.
Kahramanmaraş'ta depremi yaşayan ve evleri oturulamaz hale gelen 5 kişilik Öz ailesi, Amasya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleşti.
