Nişanlısını parkta darbetti, gözaltına alındı
06.03.2025 - 20:02Samsun’un İlkadım ilçesinde nişanlısını parkta darbeden E.Ö.İ. (19), gözaltına alındı.
- 0
- 0
- 1189
Samsun’un İlkadım ilçesinde nişanlısını parkta darbeden E.Ö.İ. (19), gözaltına alındı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışının fındık için faydalı olduğu, bundan sonra kar yağışı olması halinde fındık için risk oluşturabileceği belirtildi.
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından MHRS üzerinde yaşanan yoğunluğu çözüm üretmek amacıyla başlatılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Randevu bekleyen hastaların yüzde 42'sine sistem üzerinde telefonla aranıp randevu oluşturuldu.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde 33 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Murat Bölükbaşı (50), çırak bulamadıkları için ayakkabı tamirciliği mesleğinin kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Belgrad Ormanı'nda yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ve 3 gündür aranan 36 yaşındaki Ece Gürel, Belgrad Ormanı'nda sağ olarak bulundu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevgi Sarı Demir, gebelikte yükselen progesteron hormonunun bağırsak hareketlerini yavaşlattığını ve bu durumun ise kabızlığa yol açabildiğini söyledi.
Ramazan ayı boyunca dengeli beslenmenin, oruç tutarken sağlığı korumanın anahtarı olduğunu belirten Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, "İftar yemeklerinde protein ve sebzeye ağırlık vermeliyiz. İftardan 2 saat sonra bir ara öğün yapılmalı, mümkünse bu ara öğünde gün içerisinde tüketemediğimiz ama vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve çiğ kuruyemişlere yer verilmelidir" dedi.
Samsun'un Havza ilçesindeki Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezindeki yaşlılar ve özel gereksinimli bireyler, "sanat atölyesi"nde el becerilerini geliştiriyor.
Türkiye'nin denize dolgu ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı, bölge insanı ve turistlerin ulaşımında büyük kolaylık sağladı.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner ile bir araya geldi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Alemdağ, iftar ve sahurda özellikle süt ve süt ürünleriyle beslenmeyi, lifli gıdalar tüketmeyi önerdiklerini söyledi.
Sinop'un Türkeli ilçesinde 3 evin yıkıldığı heyelanda 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı.
Rize Belediyesi, ramazan etkinliklerini sürdürüyor.
Bursa’da yüzyıllardır davul çalanların davulunun patladığı, 'tokat yediği', aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden korkan davulcular, Emirsultan türbesinin ve camisinin bulunduğu mahallede 'Pilava pilava' diye bağırıp zillere basarak vatandaşları sahura kaldırıyor.
Sakarya'nın Karasu ilçesinde sahur için hazırlık yapan ve sofrada yemek yiyen vatandaşlar, sabah ezanın normal saatten bir saat önce okunduğunu duyunca şaştı kaldı.
Erzurum’da kendisinden 15 gündür haber alınamayan vatandaş, jandarma operasyonu sonucunda helikopterle bulunduğu yerden alındı.
Ordu'da, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Sivas’ta jandarma ekipleri, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını unutmadı. Ekipler, Gemerek ilçesinde çeşitli noktalara yiyecek bıraktı.
Görevli bulunduğu Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan 33 yaşındaki pratisyen hekim Koray Arslan'ın cenazesi, memleketi Samsun'a getirildi.
Tekirdağ’da Avrupa Otoyolu Çorlu Gişeleri mevkiinde emniyet şeridine park ettiği tırın arkasında kontrollerde bulunan şoför, kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada yaralanan kamyon şoförü ise sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
