RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı Gerçekleştirildi
29.10.2021 - 14:44Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı düzenlendi.
- 0
- 0
- 825
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı düzenlendi.
TSK'nın ateş gücünün sergilendiği "Ateş Serbest- 2021" faaliyetinde hedefler, aralarında milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Kargu Vurucu İHA, Cirit ve L-UMTAS füzelerinin olduğu silah sistemleri tarafından tam isabetle vurularak imha edildi.
Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2021 yılı çay alım kampanyasında 860 bin 400 ton yaş çay aldıklarını ve 164 bin ton kuru çay ürettiklerini bildirdi.
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında yetiştiricilere güneş enerji sistemi ve yaşam çadırı düzenlenen törenle dağıtıldı.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Karadeniz'den Marmara'ya olan akıntının deniz suyunu soğutarak müsilaj etkisini azaltabileceğini söyledi.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca, "Rusya ve İngiltere'nin kapalı olduğu dönemde bu coğrafyaya turist gelmezken bizim can suyumuz oldu. Türk misafir, bu sektörün en önemli domino taşı." dedi.
KARADENİZ Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmaları ile gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' kapsamı dışında kalan, 31 Aralık 2017'den sonra yapılan yapılar yıkıldı.
ABD’li tanınmış aktör Alec Baldwin'in film çekimleri sırasında set ekibinden 2 kişiyi vurduğu silahta "gerçek mermi" kullanıldığı açıklandı.
ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin, film çekimleri sırasında kullandığı silahı ateşlemesi sonucu set ekibinden 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen heyelanda, yanındaki toprak parçası kopan inşaat halindeki binada bulunan 2 kişi, büyük korku yaşadı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi İklim Değişikliğinin Denizel ve Karasal Ekosistemler Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması ve Uyum Kapasitesinin Artırılması Projesi" için çalışmalara başladı.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Aktürk, "Yeni düzenlemeyle muhtarlarımıza yeni görevler adlandırılıyor, yeni görev alanları açılıyor. Bunu hem iktidarımız hem muhalefetimiz aynı şekilde dillendiriyor." dedi.
Sağlık Bakanlığının açıkladığı 2-8 Ekim'i kapsayan verilere göre, her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vakaları 46 ilde arttı, 34 ilde azaldı, 1 ilde ise aynı kaldı.
Rize'de havaların soğumaya başlaması ile soğumaya başlayan Karadeniz balıkçıların yüzünü güldürmeye başladı.
Çeşitli sebeplerle sağlık kuruluşunda doğum bildirimi yapamayan vatandaşlar, artık doğum bildirimlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek.
Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında, 784'er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan yeni iddianame ağır ceza mahkemesince kabul edildi.
Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçerken Türkiye’nin altyapı, eğitim ve sağlık hizmetleri sayesinde Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri adeta yeniden doğdu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, afet anında insanları toplanma alanlarına yönlendirecek ve vatandaşlarımızın depremle ilgili daha pek çok bilgiyi bulabileceği "Afet Acil Hattı" aplikasyonu çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Aroatik L-Amino Asit Dekaboksilaz Yetmezliği (AADC) hastası 4 yaşındaki İkbal Meral için Rizeli ressamlar el ele verdi ve resim sergisi açtı.
Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, Kovid-19 vaka sayısının 100 bin kişide 200'ün üstünde olduğu il sayısı, 18-24 Eylül itibarıyla 50'ye yükseldi.
