Veterinerde ölen köpeğinin yerine aynı gün sokak köpeğini sahiplendi
24.05.2025 - 17:05Zonguldak'ta Arzu Boncuk'un hastalığı nedeniyle tomografi çekimi için veterinere getirdiği köpeği 'Babacan' öldü.
- 0
- 0
- 871
Zonguldak'ta Arzu Boncuk'un hastalığı nedeniyle tomografi çekimi için veterinere getirdiği köpeği 'Babacan' öldü.
Amasya Adalet Sarayı'nın 9 yıldır maskotu olan ve 'Adalet' ismi verilen kedi, adliye çalışanları tarafından bakılıyor.
Amasya'da yavaşlayan hafif ticari araca, motosiklet çarptı. Telefonuna baktığı iddia edilen motosikletli yaralanırken, kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "29 Mayıs'ta Karadeniz'deki üretimimizi 2 katına çıkaracak yüzer üretim platformumuz İstanbul Boğazı'nı geçip, Filyos Limanı'na gidecek ve 1 sene sonra da üretimimizi artıracak ve Karadeniz'de 20 yıl boyunca görev yapacağı lokasyona uğurlayacağız" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "İnşallah 29 Mayıs'ta Karadeniz'deki üretimimizi iki katına çıkaracak yüzer üretim platformumuz İstanbul Boğazı'nı geçecek. İstanbul'un fethinin seneidevriyesinde 29 Mayıs'ta boğazı geçip Filyos Limanı'na gelecek.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'un Havza ilçesinde 106 yıl önce karargah olarak kullandığı ve Milli Mücadele'nin ilk karargahı sayılan Atatürk Evi Müzesi, geçen yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Ekolojik Üreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EKOMDER), Türkiye'de yayılış gösteren ve yumrularından salep içeceği yapılan 35 karasal orkidenin endemik türlerini ve üretimi yapılabilen türlerini araştırmayla belirliyor.
Kastamonu'da geleneksel taş baskı sanatının ilk ve nadir desenlerinin bulunduğu asırlık yorgan ile Osmanlı mimarisindeki motiflerin yer aldığı minder kılıfı, Olgunlaşma Enstitüsüne bağışlandı.
Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında, 25 Mayıs Pazar günü, saat 19.00'da deplasmanda Beşiktaş'ın konuğu olacak Çaykur Rizespor, rakibi ile 46. kez kozlarını paylaşacak.
Geçtiğimiz balık avı sezonunda Karadeniz'de son yılların en bereketli sezonu yaşansa da bilimsel veriler bunun tersini söylüyor. Özellikle son 15 yılda başta hamsi, istavrit olmak üzere diğer balık stoklarında belirgin bir azalma görüldüğünü belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şahin, bunun iki önemli sebepten kaynaklandığını vurguladı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülen "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı"nın tanıtımı Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
Trabzon'da geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Beytullah Mısır'ın (43) böbrekleri ve karaciğeri, Samsun ve İstanbul'da 3 hastaya umut oldu.
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Akça, sivrisineklerin göçmen ve istilacı tür olarak ayrıldığını, sıcaklıkların artması ile popülasyonlarının çoğaldığını belirterek, "Yağmur suyu birikintileri, bunlar için adeta beş yıldızlı otel. Buralarda çok yoğun olur.
TÜRKİYE Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenen Minikler ve Yıldızlar Salon Puta Türkiye Şampiyonası Samsun’da başladı.
Trendyol Süper Lig'de, Beşiktaş'la oynadığı son 23 maçı kazanamayan Çaykur Rizespor, rakibi karşısında 19 yıllık galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Rize’de devam eden sağlık yatırımlarına yerinde inceledi.
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'nin asaleten ataması yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Çorum'da, Valilik ve 16 belediyenin katılımıyla oluşturulan Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı.
