Depremde Son Durum Açıklandı
10.02.2023 - 18:11Depremde can kaybı sayısı 19 bin 388 oldu
- 1
- 0
- 972
Depremde can kaybı sayısı 19 bin 388 oldu
Rize Ziraat Odasında daha önce alınan kararla seçimler 12 Şubat pazar günü yapılacak. Başkan Adayı Ercan Koyuncu, "Seçimi erteleyelim ve odanın kasasında ki 3.5 milyonluk paranın en az yarısını deprem bölgesine gönderelim teklifimiz kabul görmedi" dedi.
Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da depremzedelere yardım çalışmalarında yer aldı.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından spor dünyası da harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır." dedi.
Dünya Bankası, "asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağını duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında enkaz altında kalan iki kız kardeş, 99. ve 101. saatlerde sağ çıkarıldı.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki Anadolu'daki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kavak'ta yardım kampanlası düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Genel Kadınlar Birliği Başkanı Şeyha Fatıma binti Mubarek'in, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon dirhem (yaklaşık 13 milyon 600 bin dolar) yardımda bulunduğu bildirildi.
Depremin vurduğu Hatay'da enkaz altında kalan minik Fatma, itfaiye ekiplerinin cansiperane çalışmasıyla 84 saat sonra hayata yeniden "merhaba" dedi. Ekiplerin "Fatma, çak bir beşlik" demesinin ardından iki elini de kaldıran Fatma, ambulansa götürüldüğü sırada anne ve babasını sordu.
Hatay'da deprem sonrası yıkılan bir binanın enkazından 83. saatte çıkarılan kişi, hastaneye kaldırıldı.
AFAD Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İncemehmetoğlu, deprem bölgesindeki 10 bin 500 iş makinasını uydu üzerinden takip ederek ihtiyaç bulunan yere yönlendirdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 16 bin 170 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 bin 194 kişinin yaralandığını açıkladı.
Hatay’da ikamet ederken depremde yıkılan evlerinin enkazında kalarak vefat eden anne ve kızın toprağa verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Apaydın ve Doç Dr. Eren Kömürlü Giresun’un deprem risk durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 11.38 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.
Rize'de bulunan taksiciler, deprem bölgesine destek olmak isteyenlerin yardımlarını ücretsiz olarak evlerinden alıp ilgili kurumlara götürüyor.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, deprem bölgesindeki çalışmaların koordinesine yardım etmek için Şanlıurfa'ya gitti.
