Atama kararları ile TBMM kararları Resmi Gazete'de
08.10.2022 - 10:26Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
- 0
- 0
- 855
Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Rize Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da başlayan ve 9 Ekim’e kadar sürecek olan 'Tam Bana Göre Festivali'nde yerini aldı.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Tokat’ta katıldığı açılış programında sınır ötesindeki terör operasyonlarıyla ilgili olarak, "Sınır ötesinde belli bir kilometreye kadar gittik. Şimdi, kendi inlerine kadar 140-150 kilometre gidiyoruz. Tek tek bulup orada bombalıyoruz, imha ediyoruz, sonra dönüp geliyoruz” dedi.
Rize-Artvin Havalimanı’nı 14 Mayıs 2022 tarihinden 30 Eylül 2022 tarihine kadar toplam 347 bin 834 yolcu kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı Türkiye Ekonomi Modeli'mizin temel amacı, uzun vadede orta gelir tuzağını aşmaktır." dedi.
TİCARET Bakanı Mehmet Muş, "Geride bıraktığımız eylül ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolar olmuştur.
Bakan Murat Kurum, sosyal konut projelerine ilişkin, "İnşallah 2023'ün ilk çeyreğinde bütün sözleşmelerimizi TOKİ Başkanlığımız eliyle imzalayacağız. 2 yıl içerisinde konutlarımızı bitirip etaplar halinde teslimini yapacağız." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Salgın döneminde 5 milyon öğrenciye yüzme öğrettik.
YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bizim milli görüş olarak Cenabı Allah’a şükürler olsun ki bugüne kadar kimseye diyet borcumuz olmadı, bundan sonra da kimseye diyet borcumuz olmayacak. Bizim sadece ve sadece bu aziz millete hizmet borcumuz var" dedi.
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin, "Bu eylem, Amerika merkezli bir eylemdir" dedi.
TOKAT Valisi Numan Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25 Mart'ta hizmete açılan Tokat Havalimanı'nı 6 ayda 53 bin 652 yolcunun kullandığını açıkladı.
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Devletimizin gücü hasarları onarmaya yeter ama afetler olmadan önce birtakım önleyici tedbirlerin alınmasının önemini gördük" dedi.
TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın organize ettiği '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programı kapsamında Samsun’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toybelen Sanayi Sitesi Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.
ORDU’nun Ünye Limanı'nda yurtdışı ihracı yapacak olan ilk Ro-Ro seferi için tören düzenlendi.
ARTVİN’in Hopa ilçesinde, 2011 yılında dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazıyla fenalaştığı öne sürülen emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun (55) ölümüne ilişkin 13 polisin yargılandığı davada; mahkeme bir kez daha dönemin kaymakamı Abdullah Aktaş'ın yeniden tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti.
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konut projesiyle ilgili, "Projeyle ilgili karışık bir şey yok, karışıklık olmadığını da yapılan 5 milyon başvurudan anlıyoruz" dedi.
Rize'de 2019 yılında yapımına başlanan Salarha Toplu Konutları Projesinin inşaatında sona doğru gelinirken, 1 ay sonra ev sahiplerine anahtarlar teslim edileceği bildirildi.
ORDU'da, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 10 ilin katılımıyla 'Sel, Taşkın, Kayıp Arama-Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir hastanelerimizin her biri vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra kendi ekolünün sahibi, uluslararası tanınırlığı olan birer eğitim ve sağlık araştırmaları üssü olacak." dedi.
Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan ve yarın hizmete girecek olan Etlik Şehir Hastanesi, 8 ayrı hastaneden oluşacak.
