Yeni Zigana Tüneli'nden 6 ayda 1 milyon 986 araç geçti
05.11.2023 - 14:49Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum'a bağlayan Yeni Zigana Tüneli'ni 6 ayda 1 milyon 986 araç kullandı.
- 0
- 0
- 3180
Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum'a bağlayan Yeni Zigana Tüneli'ni 6 ayda 1 milyon 986 araç kullandı.
Rize, Doğu Karadeniz'in gizli hazinelerinden biridir. Bu şehir sadece muhteşem doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda zengin bir tarih ve kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. İl merkezinde yer alan müzeler, bu mirası ziyaretçilere sunuyor.
Rize, Karadeniz Bölgesi'nin büyüleyici doğasını yansıtan bir şehir olarak öne çıkıyor. Yaylaları, gölleri ve şelaleleri ile adeta bir doğa harikası sunuyor. Bu güzellikleri keşfetmek için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak kabul ediliyor.
Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olarak kabul edilen Amlakit, ilk Rize seyahatinizde mutlaka uğramanız gereken özel noktalardan biri. Doğanın sükuneti, temiz havası ve eşsiz manzaralarıyla Amlakit Yaylası, Rize'nin keşfedilmesi gereken incilerinden biri olarak göz kamaştırıyor.
Türkiye'nin kuzeyinde yer alan Karadeniz Bölgesi, doğal zenginlikleriyle insanları etkilemeye devam ediyor. Bu bölge içinde özellikle Rize, doğanın en güzel örneklerini barındırıyor.
Ortan Köprüsünün mistik atmosferi ve doğal güzellikleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmeye devam ediyor.
Türkiye’nin güzelliklerinden olan Karadeniz gölü doğa güzelliyle ziyaretçilerini cezbediyor. Rize’nin ünlü göllerinden biridir. Çaymakçur yaylasına üzerinde bulunan göle aynı zamanda çaymakçur gölü de denmektedir.
Çaykur Rizespor ile Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'de 7. kez birbirlerine rakip olacak.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Giresun Valisi Fatih Serdengeçti, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ı makamında ziyaret etti.
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (Ardeşen TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, Karadeniz sahilindeki tüm illeri kapsayacak olan Samsun-Sarp Demir Yolu projesinin önemine vurgu yaparak, projenin bir an önce devreye alınmasını beklediklerini söyledi.
Trabzon Limanı Müdürü Muzaffer Ermiş, bugün yaptığı yazılı açıklama ile görevinden ayrıldığını açıkladı.
Ordu'da, Karadenizli üreticilerin fındıktan sonra önemli geçim kaynakları arasında yer alan kivinin hasadına başlandı.
Dünyada ve Türkiye’de elektrikli araç sayısı hızla artarken, araç şarj istasyonlarının özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ne bakıldığında aynı oranda artış göstermediği belirtildi.
Türkiye’den bu yılın ilk 9 ayında balık unu ve balık yağı ihracatından 43 milyon 753 bin 438 dolar döviz girdisi sağlandı.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde üreticilere Kızılderililerin şifa niyetiyle tükettiği ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle “süper meyve” olarak tanımlanan Aronya meyvesi fidesi dağıtıldı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle Doğu Karadeniz'i tanıtmak amacıyla Estonya’dan dijital medya ve yazılı basın kuruluşu temsilcilerine yönelik basın gezisi ve tanıtım organizasyonu gerçekleştirildi.
Rize'de '31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü' kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 'Asidifikasyon ve İklim Değişikliğinin Denizel Ekosistemler Üzerindeki Etkisi' konulu kolokyum düzenlendi.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde '4. Atmaca Güzellik, Beceri ve Doğaya Salım Festivali' düzenlenecek.
