ÇAYKUR işçileri kadro talebi için toplandı
29.03.2023 - 14:35Rize'de ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçiler geçici işçiler için yapılan kadro düzenlemesinden yararlanamadıklarını belirtmek ve taleplerini dile getirmek adına bir araya geldi.
- 2
- 0
- 2422
Rize'de ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçiler geçici işçiler için yapılan kadro düzenlemesinden yararlanamadıklarını belirtmek ve taleplerini dile getirmek adına bir araya geldi.
Karadeniz'de yol alan uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler, fırtına nedeniyle Sinop'un doğal limanına demirledi.
Ramazan ayında oruç tutan diyabet hastalarının iftar ve sahurda beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.
Rize'de kuvvetli rüzgar nedeniyle çatısı kopan evler oldu.
Hava tahmincisi Kadir Emre Temur, Rize'nin hava durumunu değerlendirdi. Rize'de yaşanacak fırtına ve yağış dolayısıyla çay ve fındık arazilerinin zarar görme ihtimali olduğunu söyledi.
İl Başkanı Ensar Özçelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, parti çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Trabzon'da balıkçılar Ramazan ayının ilk günlerinin geçmiş yıllarda balığa çok ilgi olmadığını ancak bu yıl özellikle somon balığına yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Türkiye'den yılın ocak-şubat döneminde yapılan deniz salyangozu ihracatı yüzde 62 artarak 3 milyon 279 bin 143 dolara ulaştı.
Haftanın ilk gününde hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yayımlandı.
Trabzonspor'da olağanüstü genel kurulda seçime tek aday olarak giren Ertuğrul Doğan 1129 geçerli oyun 919'ni alarak başkanlığa seçildi. Doğan, Karadeniz ekibinin 18. başkanı oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı.
Karadeniz’de en beğenilen balıklar arasında yer alan zargana tezgahlarda yerini almaya başladı. Fosforlu oluşuyla bilinen bu balığın, kemik sağlığı açısından yılda iki defa tüketilmesinin faydalı olduğuna inanılıyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi'ne özgü tatlılardan laz böreği, Ramazan’da en çok tercih edilen tatlılar arasında yerini alıyor.
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde kaza meydana geldi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı Kalkınma Gençlik Merkezi'nde kültür-sanat ve spor branşlarında verilen kurslar her yaş grubu gençten büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesinde eğitim gören yabancı öğrencilere ücretsiz İngilizce kursu veriliyor.
Trabzon'da, "KTÜ'deki Yazarlarımız ile Söyleşi" adlı program organize edildi.
11 milyar TL'lik projede çalışmalar devam ediyor: İki şehir arası 15 dakikaya inecek
Hamsi ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre düşüş gösterirken, ihracatçılardan uzmanların "1 yıl hamsi avlanmasın" önerisine destek geldi
Rize'nin İyidere ilçesinde deniz dolgusu üzerinde yapımına başlanan Lojistik Merkezi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Pehlivanlar Küçük, KTÜ Ekstrakorporeal Membran Oksijenasyonu (ECMO) Merkezi'nin, Türkiye'de Ekstrakorpereal Yaşam Destek Organizasyonu'na (ELSO) kayıtlı iki merkezden birisi olduğunu bildirdi.
