Kazıkbeli Yaylası'nda otçu göçü şenliği düzenlendi
27.07.2025 - 21:21Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Kazıkbeli Yaylası'nda geleneksel otçu göçü şenliği gerçekleştirildi.
- 0
- 0
- 1922
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Kazıkbeli Yaylası'nda geleneksel otçu göçü şenliği gerçekleştirildi.
Ordu’nun Aybastı ilçesinde bu yıl 917’ncisi düzenlenen Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali, 5 gün boyunca kültürel etkinlikler, konserler, yarışmalar ve başpehlivanlık güreşlerine sahne oldu.
Karabük’te 5 gündür devam eden orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22-27 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarıyla alakalı gözaltına alınan 7 kişiden 3’ünün tutuklandığını açıkladı.
Sakarya'nın Karasu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 68 yaşındaki kadın ve 1 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eşi, yan yana toprağa verildi.
Giresun’un Bulancak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
Bursa’da 105 suç kaydı bulunan sahte AKUT’çu, yangın bölgesinde kıskıvrak yakalandı.
Samsun'da kahvaltı yapmak için aracındaki sandığı açınca içindeki tüpgazın parlaması sonucu alevler içinde kalarak yaralanan tır sürücüsü hastanelik oldu.
Karabük Valiliği, kentte 23 Temmuz’dan beri devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 19 köydeki toplam 928 hanenin can güvenliği sebebiyle tahliye edildiği ifade edilerek şöyle denildi:
Uzmanlar, adayların sonradan pişman olmamaları için üniversite tercihini yalnızca sınav puanına göre değil, bireysel farkındalık, ilgi alanları ve çevresel etkenleri göz önünde bulundurarak yapmaları gerektiğini vurguluyor.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan psikolog Selçuk Kaymak, öğrencilik yıllarında tadından etkilendiği tıbbi ve aromatik bitkilerden yaban mersini (mavi yemiş) yetiştirmeye başladı.
Bursa'nın Gürsu ile Kestel ilçeleri arasındaki bölgede, Uşak'ın Sivaslı ve Mersin'in Silifke ilçelerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Karabük'te başlayan orman yangınları devam ederken, alevler Cumayanı köyüne sıçradı. Yangın nedeniyle Cumayanı köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
Karabük’te devam eden orman yangınları sonucu oluşan duman bulutu, komşu kent Bolu’ya ulaştı. Bolu’da araçların üzeri külle kaplanırken, kent genelinde duman kokusu oluştu.
Rizeli siyasetçi, 24, 25 ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Çay Kanunu hazırlıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Çaykur Rizespor Kulübü, sporun birleştirici ruhunu ve dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte Rizeli sevilen sanatçı Selçuk Balcı'da sahne alacak.
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da transfer çalışmaları devam ediyor.
Karabük merkeze bağlı Üçbaşlar köyünde çıkan orman yangını nedeniyle yaklaşık 150 büyük ve küçükbaş hayvan geçici olarak güvenli bir bölgeye alındı.
İstanbul’da sahil kenarında havaya doğru ateş eden ve polis ekipleri tarafından evinde yapılan aramada 1 pompalı tüfek ile 9 adet kartuş ele geçirilen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
