AK Parti'nin Rize milletvekili aday listesi belli oldu mu?
09.04.2023 - 15:05Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesinde büyük bir değişim yaşandı.
- 2
- 0
- 2058
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesinde büyük bir değişim yaşandı.
Rizeli Siyasetçi Hasan Karal ve Selim Temurci İstanbul Milletvekili Adayı gösterildi.
Yazar Hayati İnanç, Rize'nin Kalkandere ilçesinde düzenlenen konferansa katıldı.
AK Parti'de '3 Dönem Kuralı' uygulanacağı netleşti. Buna göre Rize Milletvekili Hayati Yazıcı milletvekili adayı olamayacak.
DOKAP Başkanlığından istifa ederek Rize Milletvekili A. Adayı olan Hakan Gültekin, Rize’de ki ziyaretlerini kesintisiz sürdürüyor.
Düzce'de doğal yaşam alanı deniz kıyısına yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta Anadolu Otoyolu'nda bitkin halde bulunan martı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde koruma altına alındı.
CHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday listesi yayımlandı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de bugünlerde en çok sorulan soruyu değerlendirelim istedim. 'Rize’de hangi partiden kimler aday olacak?'
Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) 14 Mayıs seçimlerinde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için çekilen kura sonucu Cumhur İttifakı 8. sırada, Emek ve Özgürlük İttifakı 9. sırada, Millet İttifakı 18. sırada, Ata İttifakı ise 19. sırada yer alacak.
Amasya'da 12 bitki türünü Avrupa'ya kaçırmak isterken yakalanan 2 Slovakyalıya 488 bin 630 lira ceza kesildi.
14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Rize'den kimler milletvekili adayı oldu? Bu seçimde Rize'de kimler hangi partiden aday adayı oldu?
Rize'de 7 Nisan Cuma günü neler olacak? Rize'de bugün hava durumu nasıl? Seçime kaç gün kaldı? Rize'de iftar saat kaçta?
Artvin'de, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye'nin milli ve yerli otomobil Togg, yaptığı paylaşımda akıllı cihazların teslimatı için sevkiyata başladığını duyurdu.
Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatmasının 104. yıldönümünde, Samsun'da düzenlenecek. Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan 19-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Organizasyon dolayısıyla açılışı yapılacak Samsun İlk Adım Satranç Salonu da ilk şampiyona heyecanına sahne olacak ve satranç sporunun hizmetine sunulacak. Toplam 100 bin lira tutarında ödül dağıtılacak turnuvada şampiyon olan sporcu, 2023 Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Gülkız Tulay, şu değerlendirmede bulundu: "Hepimizi derinden sarsan depremler nedeniyle ara verdiğimiz turnuvalarımızı yeniden başlatıyoruz. Böyle zorlu dönemlerde yapacağımız en iyi şey, işimizi her zamankinden daha iyi yapmak. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs tarihini, Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan ettiği tarihleri kapsayan haftada Samsun'da olmak istedik. Ülkemizin dört bir yanından gelen pırıl pırıl sporcularımızla, gençlerimizle hem şampiyona hem de 19 Mayıs heyecanını yaşamak istedik. Bu şampiyona atamıza minnettarlığımızı göstermek, Türk satrancının, gençlerinin bu ülkenin istikbali olduğunu, onlarla aydınlık bir yolda çok daha güçlü yürüdüğümüzü göstermek açısından da anlamlı. Bu ülkenin evlatları, yükselen nesli her şeyin en iyisini hak ediyor. Hamle yapacak tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum."
Giresun’da 22 Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin ardından yaralar hızla sarıldı. Selden en çok zarar gören Dereli ve Doğankent’te TOKİ’nin yaptığı toplam 369 konut, 122 ticari ünite ve 24 köy evi tamamlanırken, yeni ev ve iş yerlerinin anahtarları sel mağdurlarına teslim edildi.
Rize'de AK Parti, MHP ve CHP'de ve diğer partilerde adaylar kimler olacak?
Pazar ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Hakan Gültekin, "14 Mayıs’ta Pazar ilçemizden alacağımız en yüksek oy ile hem Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz hem de meclisimizde güçlü temsil adına 3 milletvekilimizi de göndereceğiz"dedi.
AK Parti Rize Milletvekili adayları ne zaman belli olacak? 2023 28. dönem AK Parti milletvekili adayları listesi hangi tarihte açıklanacak?
Rize'de 7 Nisan Cuma günü neler olacak? Rize'de bugün hava durumu nasıl? Seçime kaç gün kaldı?
