Karadenizli yaşlı kadınları tasvir ettiği taş bebekler ev hanımının gelir kapısı oldu
25.06.2025 - 13:10Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan Meryem Cürgül, doğadan topladığı taşlardan yaptığı bebekleri satarak ev bütçesine katkı sağlıyor.
- 0
- 0
- 2528
Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan Meryem Cürgül, doğadan topladığı taşlardan yaptığı bebekleri satarak ev bütçesine katkı sağlıyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili, iklim değişikliğine bağlı olarak Doğu Karadeniz'de orman yangını riskinin arttığını söyleyerek, "Orta ve uzun süreli kuraklıklar sonucunda yanıcı maddelerdeki nem oranı etkileniyor, nem oranı düştükçe yanıcı maddenin yanma oranı yükseliyor; bunun da yangınlara davetiye çıkardığını görmekteyiz. Son yıllarda bu bölgelerde meydana gelen yangınlar daha sık, şiddetli ve geniş alanları etkileyecek boyutlardadır” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tarihi Kızlar Manastırı’nda düzenlenen ‘Filistin Hafızasında Genç İzler’ projesinin kapanış programına katıldı, “Bu zulme karşı sessiz kalmak, insanlık vicdanına ihanettir Bu eserlerle sadece bir farkındalık değil, insanlık onurunun sesi yükseliyor” dedi.
Samsun’da Kültür Yolu Festivali kapsamında çömlek eğitmeni Asena Kaşıkçı tarafından vatandaşlara ücretsiz çömlek eğitimi veriliyor.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nin alt katında inşa edilen modern kütüphanedeki çalışmaları yerinde inceledi.
Rize ile Erzurum sınırında, Kaçkar Dağları'nın güney eteklerinde yer alan İspir Yedigöller bölgesi, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi haline geldi.
Sosyal medya fenomeni Nihal Candan'ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti.
Yüksek rakımlı Kars topraklarında bu sezon ekilen 6 sıralı yerli 'amiral arpa' çeşidi, çiftçilere umut verdi. Türkiye'nin amiral gemisi arpa tohumları arasında yer alan bu yeni çeşit, bölgeye uyum sağlama ve yüksek verim beklentisiyle dikkat çekiyor.
Tokat'ın Pazar ilçesinde şükür duası yapıldı, yemek ikram edildi.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Velioğlu Mahallesi'nde meydana gelen patlamada yaralı sayısı 7'ye yükseldi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, 29 maddeden oluşan 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Değişiklik teklifi ile organ bağışından ilaç tedarik zincirine, tıbbi cihazlardan aldatıcı reklamlara, özel sağlık kuruluşlarından hekimlerin özlük haklarına kadar önemli değişikliklere imza atılıyor.
Güneşin cilde olan etkileri geniş bir yelpazeyi kapsadığını belirten uzmanlar, doğru koruma olmadığında ise cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin oluşabileceğini söyledi.
TÜİK verilerine göre Rize’de en fazla ölüme kalp-damar hastalıkları neden oldu. Uzmanlar, düzensiz beslenme, stres ve kontrolsüz tansiyona dikkat çekiyor.
Bayburt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezince iklime ve çevresel koşullara uygun tarımsal ürün geliştirme çalışmaları kapsamında üretilen bal yemişi ve çileğin hasadı yapıldı.
Trabzon’da besiciler, asırlık bir gelenek olan yayla göçünü bu yıl da sürdürüyor.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından alınan amfibik saz kesme makinesi ile Efteni Gölü'nde ot ve saz temizliği yaptı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) öğrenciler, üniversite personeline destek veriyor.
Kartepe’de düzenlenen "Suyun insan sağlığı için önemi ve neden su içmeliyiz?" konulu seminerde önemli konulara değinildi.
Adana'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Trabzon'da yatağa bağımlı emekli sınıf öğretmeni Emine Ersoy'un (67), gidip göremediği yaylaların görüntüsünü kendisinden istemesinden etkilenerek, dron çekimlerine ağırlık veren sınıf öğretmeni Muhammet Uludüz'ün (50) 4 mevsim farklı açılardan kayda aldığı doğa görüntüleri, meslektaşının yanı sıra gurbetçilerin de sıla özlemini dindiriyor.
