Dünyaca ünlü isimler, Türkiye için yardım çağrısı yapıyor
09.02.2023 - 13:43Kültür sanat hayatının dünyaca ünlü isimleri, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sosyal medyada Türkiye'ye taziye mesajları yayınlıyor.
- 0
- 0
- 721
Kültür sanat hayatının dünyaca ünlü isimleri, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sosyal medyada Türkiye'ye taziye mesajları yayınlıyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 11.38 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.
Rize Halk Eğitim Merkezi'nde deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan gıda desteği için uzun süre bozulmadan durabilen 'enişte lokumu' yapılıyor.
Rize'de bulunan taksiciler, deprem bölgesine destek olmak isteyenlerin yardımlarını ücretsiz olarak evlerinden alıp ilgili kurumlara götürüyor.
Karadeniz Sahil Yolu'nun Hopa-Kemalpaşa arasındaki kesimi, heyelan sebebiyle ulaşıma kapandı.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Cinderes beldesinde enkaz altından doğan Eye bebek, anne ve babasız büyüyecek.
Hatay’da 8 katlı bir binanın altında kalan polis teyzelerinin çıkarılmasını bekleyen 3 yaşlarındaki kuzenler, enkaz başından ayrılmadı. Çocuklar felaketi, “Deprem oldu, bu ev yıkıldı, taşlar döküldü” sözleriyle anlattı.
Bilecikli kadınlar, üşümemeleri için depremzede çocuklara el birliğiyle polar dikimine başladı.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, deprem bölgesindeki çalışmaların koordinesine yardım etmek için Şanlıurfa'ya gitti.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremim en fazla etkilediği kentlerin başında gelen Hatay’da umutla çaresizlik bir arada yaşanıyor. Depremzedeler için ülkenin çeşitli yerlerinden tırlar ile adeta yardım yağıyor.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde evine gittiği ablasını ve burada bulunan kişiyi silahla öldüren şüpheli gözaltına alındı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatyalı Uğur Şahin, kent merkezindeki bir binada "Alex" isimli av köpeği ile arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
Milli Eğitim Bakanı Özer: (Kahramanmaraş merkezli depremler) 10 ilde 450 bin kişiye konaklama hizmeti veriyoruz
Kahramanmaraş’ta 56 yaşındaki Raife Taşkın, depremden 78 saat sonra arama-kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinden gönüllü 50 sağlık çalışanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından 72 saat sonra 4 kişi sağ çıkarıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı.
Oğlu ve gelinini Rize'ye getirmek için Kahramanmaraş'a giden baba, Sivas'ta geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetti.
Hatay'da meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Enes'i Rize'den giden arama kurtarma ekipleri sağ salim kurtardı.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Rize'den bölgeye giden AFAD ekipleri, Nurdağı ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor.
