Gezici klinik vatandaşın ağız ve diş sağlığı için köy yollarında
02.07.2025 - 12:11Bayburt'ta sağlık ekiplerince, "Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tarama Aracı" ile köyleri dolaşarak kırsalda yaşayanlara ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuldu.
- 0
- 0
- 3369
Bayburt'ta sağlık ekiplerince, "Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tarama Aracı" ile köyleri dolaşarak kırsalda yaşayanlara ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuldu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, küresel iklim değişikliğinin Türkiye üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, 2025 yılı yaz aylarının ikinci yarısında ciddi sıcaklık artışları, kuraklık, tarımsal verim kaybı ve su krizi yaşanabileceği uyarısında bulundu. Demir, yerel yöneticilerin ve halkın gecikmeden harekete geçmesi gerektiğini belirterek, "Yeni bir kurak dönem kapıda, acil ve köklü önlemler almak zorundayız" dedi.
Kars'ta akülü aracıyla evinin önünde oynadığı sırada "maganda kurşunu" isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Muhammet Poyraz Erdağ'ın ölümüne neden olan 5 sanık hakim karşısına çıktı.
Şırnak’ta uzman çavuş olarak görev yaparken Gabar Dağı’nda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve sol tarafı felç kalan gazi Ebubekir Durmuş (35), 14 yıldır hayat yolunu birlikte yürüdüğü Sümeyra Payveren (30) ile Erzurum’da evlendi.
Ordu’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan komisyon tarafından fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte çalışmalarına başlandı.
Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlemesi ile akciğer kanseri, meme kanseri, cilt kanseri gibi 25 farklı kanser türünde kullanılan 5 immünoterapi ilacı geri ödemeye alındı. Geri ödeme listesindeki kanser ilaçlarının sayısı ise 784’e yükseldi.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde karayolu güzergâhlarında art arda yaşanan heyelan ve kaya düşmeleri, ulaşım güvenliğini tehdit ediyor.
Giresun'da tarımsal üretim planlaması kapsamında yetiştirilen ürünlerin ilk hasadı gerçekleştirildi.
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Çetmi Köyü’nde yapımı tamamlanan Göletten Basınçlı Sulama Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde saat 11.47'de 3,9 büyüklüğünde ve saat 12.57'de 4,2 büyüklüğünde iki meydana geldi.
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Afşin Ahmet Kaya, orman yangınlarına ilişkin, "Yangın ilk çıktığı anda 1 litre suyla söndürülürken, 10'uncu dakikada 1000 litre su bile çoğu zaman fayda etmiyor. Uçaktan atılan su sadece yangını geciktirir, esas mücadele yerde yapılır" dedi.
Amasya'da özel halk otobüsüne engelli kimlik kartı ile binen yolcu ile tartışıp onu durak dışında indiren şoföre, belediye tarafından 2 bin 953 TL ceza kesildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) yer bilimciler için 16 ayrı işlemi tek bir uygulamada yaparak heyelan gibi afetlerde erken uyarı yapabilecek, deprem gibi afetlerde ise hasar tespit ve zarar azaltma çalışmalarında kullanılabilecek radar uydu görüntülerini işleyen ‘Sentinel-1’ yazılımı geliştirildi.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, hububat hasadının ardından tarlalarda uygulanan anız yakma işleminin çevreye ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Anız yakmak, doğadaki dengeyi olumsuz etkiler, orman yangınlarına neden olabilir, havayı kirletir, enerji ve iletişim hatlarına zarar verir, toprağın organik içeriğini azaltır, erozyona yol açar ve en önemlisi toprağın verimini düşürür. Ayrıca orman ve meskun alanlara bitişik yerlerde anız yakma işlemi yapılırsa ceza beş kat artıyor” dedi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı. Türkiye'nin en bilindik mobilya markalarından biri olan İstikbal Mobilya için istenen rakam da açıklandı. İşte ihalenin detayları...
Ağrı'da dünyaya gelen ve nadir görülen bir doğumsal anomalisi olan 39 haftalık bebek, uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, "Biz hastaneleri, yolları, barajları, Togg'u, Kızılelma'yı yaparken, Terörsüz Türkiye ile ilk cephemizi güçlendirirken hayata geçirdiğimiz tüm siyasi atılımlarımızla, icraatlarımızla büyük ve güçlü Türkiye'nin yolunda yürüyoruz." dedi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından orman yangını risklerine dikkat çekti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 3 Temmuz'da TÜİK verilerinin açıklanmasıyla memurlara ve emeklilere yönelik enflasyon farkının ortaya çıkacağını söyledi.
